Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig - Beşiktaş'ta plazma yöntemi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 07/02/2013 - 09:26 GMT+2

Beşiktaş'ın sakat iki yıldızı Hugo Almeida ve Dentinho kendi kanlarıyla tedavi oluyor. Plazma denilen bu yöntem daha önce Fernandes’e uygulanmış ve başarılı sonuç alınmıştı.

besiktas, hugo almeida

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

AMK’nın haberine göre, Beşiktaş’ta sağlık alanında ilginç bir yöntem deneniyor. Son dönemde özellikle sporcu tedavisinde yoğun olarak kullanılan plazma yöntemi siyah-beyazlı ekipte de uygulamaya konuldu. Siyah-beyazlıların iki sakat yıldızı Almeida ve Dentinho kendi kanlarıyla tedavi oluyorlar. Beşiktaş’ta bir önceki kulüp doktoru Devrim Urgun’un getirdiği yönteme göre sakat oyuncuların kanları alınıyor. Daha sonra özel bir yöntemle plazma haline getirilen kanlar tekrar oyuncuların vücudunda sakatlanan bölgeye enjekte ediliyor. Bu uygulamayla kan dolaşımı hızlandırılıp tedavi süreci yüzde 25’lere kadar kısaltılabiliyor. Ağır bir sakatlık geçiren Fernandes’e de uygulanan bu yöntem olumlu sonuç vermişti.
Ada’da tartışma yaratmıştı
Son olarak Premier Lig’de Tottenham forması giyen Jermaine Defoe’ya uygulanan bu yöntem büyük tartışma yaşanmasına neden olmuştu. İngiltere’de pek çok takım bu tedaviyi oyuncunun sağlığını ileride kötü etkileyeceği düşüncesiyle kullanmıyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam