Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig - Gençlerbirliği Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 08/03/2013 - 22:01 GMT+2

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasının açılışında Gençlerbirliği, Galatasaray'ı Björn Vleminckx'in golü ile 1-0 mağlup etti. 10 kişi kalan Galatasaray, Drogba'nın ayağından da bir penaltı kaçırdı.

Galatasaray GEnçlerbirliği

Görsel kaynağı: AA

Fatih Terim’in cezası nedeniyle takımın başında olamadığı maça hızlı girdi Galatasaray. 3. dakikada Eboue'nin sağ kanattan derinlemesine pasına hareketlenen Hamit Altıntop, kaleci Ramazan ile karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı yandan auta gönderdi. 12’de Eboue'nin pasıyla rakip yarı alanda topu alan Hamit, meşin yuvarlakla içeri kat ederek çektiği şutta top üst direkten döndü.
Sağdan ceza alanına giren Emre, soluna aldığı topu 13’dekale sahasına ortaladı. Arka direkte uygun durumda olan Burak'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti. Bir dakika sonra sağ kanatta topu alan Burak'ın içeri yaptı ortada meşin yuvarlak Gençlerbirliği savunmasından sekerek arka direğe açıldı. Direk dibinde müsait durumda bulunan Sneijder topu ayaklarının arasında kaçırınca, Galatasaray mutlak bir gol pozisyondan yararlanamadı.
Eboue 18’de, Selçuk'un pas olarak kullandığı serbest vuruşta topu çizgi üzerinde kayarak içeri çevirdi. Ceza alanı içinde arka tarafa doğru açılan topa Sneijder, dar açıya rağmen gelişine vole vurdu. Ancak kaleci Ramazan iyi uzandı ve meşin yuvarlağı çelmeyi başardı.
24. dakikada Gençlerbirliği savunmasının çıkarken kaptırdığı top Galatasaray atağına dönüştü. Hamit'in pasında topu ceza alanı içinde alan Burak Yılmaz'ın yaşanan karambolde dar açıdan yaptığı rövaşata vuruş üstten auta çıktı. 33. dakikada Eboue, rakip yarı alanda buluştuğu topla 3 savunma oyuncusunu geçerek ceza alanına sokuldu. Fildişi Sahilli oyuncunun ceza alanı çizgisi gerisinden yaptığı vuruşta, kaleci Ramazan meşin yuvarlağı kornere çeldi.
Emre'nin 38’de ceza alanı dışı sol çaprazdan çektiği sert şutta top Ramazan'da kaldı. Devrenin bitimine bir dakika kala soldan ceza alanına giren Riera'nın yerden ortasında Burak Yılmaz kaleci Ramazan'ı da geçen topa çizgi üzerinde dokunamadı ve mutlak bir pozisyonu değerlendiremedi.
Galatasaray’ın baskısı ile geçen ilk yarının ardından ikinci devreye Gençlerbirliği hücumda daha etkili bir başlangıç yaptı. Tomic ile soldan gelişen hücumda Azofeifa’nın şutunda araya giren Selçuk golü engelleyen isim oldu. Kazanılan kornerde de Özgür’ün kafasına dur diyen Muslera’ydı. Üst üste etkili ataklardan sonra Tomic bu defa soldan ortaladı, Vleminckx kale sahası çizgisinde kafayı vurup fileleri havalandırdı.
Üst üste değişikliklerin ardından Galatasaray’da Sneijder kenara gelirken Drogba ve Umut ile forvet hattı üçlendi. Sarı-kırmızılıların doldur boşaltlarından doğan karambollerde kaleci Ramazan başarılıydı. 71’de Burak'ın çalımlarla ceza sahasına girdi. Savunmanın dokunduğu top Drogba'nın önünde kaldı. Fildişili'nin şutu yan ağlara takıldı.
Amrabat'ın ortasına 78’de arka direkte Drogba kafayla vurdu, top kaleyi bulmadı. İki dakika sonrasında Umut’un soldan ceza sahasına girdiği topta Drogba’yı göremeyince Galatasaray bir golden daha oldu.
84’de Drogba ceza sahasında yerde kaldı hakem Özgür Yankaya penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltıyı Drogba üstten auta attı. 87’de ceza sahasındaki pozisyonda rakibine yumruk sallayan Gökhan Zan kırmızı kart gördü.
Kalan dakikalardan gol çıkmayınca Gençlerbirliği, lider Galatasaray'ı TT Arena'da 1-0 mağlup etti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam