Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig - İBB, Mersin İdman Yurdu'nu 4-2 mağlup etti

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 16/03/2013 - 16:12 GMT+2

Spor Toto Süper Lig'de İBB evinde ağırladığı lig sonuncusu Mersin İdman Yurdu'nu 4-2 mağlup ederek derin bir nefes aldı.

ibb

Görsel kaynağı: AA

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son altı mücadeleyi de kazanamayan ve haftaya 29 puanla 14. sırada giren İBB evinde lig sonuncusu Mersin İdman Yurdu'nu konuk etti. Ev sahibi güçsüz rakibi karşısında kazanarak alt sıralardan uzaklaşmak Mersin ise ligde kalma umudunu sürdürmek için kazanmak istiyordu.

Mücadeleye hızlı başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor sekizinci dakikada 1-0 öne geçti. Visca'nın soldan yaptığı ortada ceza sahasının sağ tarafında Holmen'in vuruşunda top kale sahasına yöneldi. Gerilerden gelen Zenke, savunma oyuncuları arasında yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.
Üç dakika sonra Mersin İdman Yurdu'nda Serkan Yanık'ın ceza yayı içinde sert şutunda, kaleci Eduardo son anda meşin yuvarlağı üstten kornere çeldi.
12'de ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan yerden yapılan ortada Zenke penaltı noktası üzerinde kontrol ettiği topu, sağ çaprazdaki Tom Silva'nın önüne bıraktı. Bu futbolcunun vuruşunda uzak kale direğine de çarpan meşin yuvarlak filelere gitti.

27. dakikada Holmen'in ceza sahası dışında sağ çaprazdan attığı sert şutta, kaleci Bicik'in hamlede bulunduğu top kale direğinin dibinden kornere çıktı. 31. dakikada Laval'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Nobre'nin vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Eduardo'dan döndü.

Geride kalan bölümde başka gol olmayınca ilk devreyi ev sahibi 2-0 önde tamamladı. Mücadelenin ikinci yarısında da sahanın hakimi İstanbul Büyükşehir Belediyespor'du. Etkili oyununu skora da yansıtan ev sahibinde 64. dakikada kullanılan serbest vuruşu Mersin kalecisi Bicik yumrukladı sonrasında topu önünde bulan Mahmut Tekdemir farkı üçe çıkardı. Bu golden 12 dakika sonra ise İBB'nin İsveçli orta saha oyuncusu Holmen skoru 4-0 yaptı.

Karşılaşmanın skorunu ilan eden goller ise Nobre'den geldi. Brezilyalı futbolcu 80'de ve 88'de attığı gollerle skoru 4-2 olarak ilan etti. Bu sonuçla birlikte İBB puanını 32 yaptı ve 27. haftada oynayacağı Galatasaray maçı öncesinde moral buldu. Mersin İdman Yurdu ise 21 puanda kalarak ligde kalma yolunda önemli bir yara aldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam