Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine doğru

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 20/04/2014 - 03:42 GMT+3

Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş evinde Fenerbahçe'yi konuk edecek. Saat 19:00'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan karşılaşmada Fenerbahçe galip gelirse şampiyonluğunu ilan edecek.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal

Görsel kaynağı: AA

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş evinde Fenerbahçe'yi konuk edecek. Saat 19:00'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan karşılaşmada Fenerbahçe galip gelirse şampiyonluğunu ilan edecek. Beşiktaş ise Galatasaray'ın 3 puan kaybettiği haftada ikinciliğini perçinlemeye çalışacak. Kritik maçta Halis Özkahya düdük çalacak. Onun ardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Ekrem Kan yapacak.
Kazanırsa Rekorunu geliştirecek
Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında alacağı galibiyetle aynı zamanda ligde en erken şampiyonluğu ilan etme rekorunu da geliştirmiş olacak. Lig tarihinde 1967-68 ve 1969-70 sezonlarında bitime 3 maç kala şampiyon olmayı garantileyen sarı-lacivertli ekip, derbi galibiyetiyle bu kez 4 maç kala kupanın sahibi olacak. Derbi galibiyeti, Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal'a kariyerinin ilk, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a da başkanlığı döneminin 6. şampiyonluğunu getirecek.
Beşiktaş derbilerinde ''Sow''
Fenerbahçe'nin golcüsü Moussa Sow için Beşiktaş derbilerinin aynı bir yeri var. Siyah-beyazlı ekip, Senegalli futbolcunun Süper Lig kariyerinde en çok gol attığı takımlardan birisi oldu. Sow sarı-lacivertli formayı giydiği 2011-2012 sezonunun devre arasından bu yana forma giydiği 4 Beşiktaş derbisinde toplam 5 gol attı.
Almeida atarsa Beşiktaş kaybetmiyor
Beşiktaş, Almeida'nın gol attığı Fenerbahçe maçlarını kaybetmiyor. 2011-2012'de Portekizli oyuncunun gol attığı maçlardan birinde rakibiyle 2-2 berabere kalan siyah-beyazlı takım, diğerini 1-0 kazandı. Beşiktaş, ligin ilk yarısındaki karşılaşmada ise Almeida'nın ayağından bulduğu gollerle rakibiyle 3-3 berabere kaldı. Siyah-beyazlı takım, ayrıca bu sezon Portekizli golcüsünün kendini gösterdiği maçlarda yenilgi yüzü görmedi. Almeida'nın, 2013-2014 sezonunda gol attığı 10 maçta Beşiktaş, 6 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti. Ayrıca Almeida bu zamana kadar forma giydiği Fenerbahçe maçlarında toplam 4 gol attı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam