Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Beşiktaş - Galatasaray maçındaki olaylara disiplin talimatı bunu diyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 22/09/2013 - 22:17 GMT+3

Beşiktaş - Galatasaray derbisinde taraftarlar sahaya girdi ve maç tatil edildi. Peki disiplin talimatı bu olaylara ne diyor? İşte yanıtı...

taraftar kavga

Görsel kaynağı: Eurosport

Beşiktaş - Galatasaray derbisinde taraftarlar sahaya girdi ve maç tatil edildi. Peki disiplin talimatı bu olaylara ne diyor? İşte yanıtı...
Saha olayı stadyumlarda düzen veya disiplinin ya da müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasının veya güvenliğinin sağlanmasına ilişkin kuralların bireysel veya toplu bir biçimde ihlalidir. Bu bağlamda özellikle aşağıda belirtilen eylemler saha olayları olarak nitelendirilir:
a) Taraftarların stadyum düzenini bozacak veya müsabaka güvenliğini ihlal edecek şekilde sahaya girmesi veya girmeye teşebbüs etmesi,
b) Taraftarların yabancı madde atmaları,
c) Taraftarların yanıcı, parlayıcı veya patlayıcı madde kullanmaları,
d) Taraftarların lazer kaynağı vb. elektronik aletler kullanmaları,Futbol Disiplin Talimatı 14
e) Taraftarların stadyum içerisinde veya çevresinde maddi zarara neden olacak eylemlerde bulunmaları,
f) Taraftarların, futbolcuların veya kulüp yönetici veya görevlilerinin stadyum içerisinde veya çevresindeki şahıslara fiili müdahalede bulunmaları.
(2) Taraftarları, futbolcuları, yöneticileri veya görevlilerinin eylemleri nedeni ile saha olaylarından sorumlu olan kulüplere, para cezası, saha kapatma veya müsabakayı seyircisiz oynama cezaları ayrı ayrı veya birlikte verilebilir.
(3) Taraftarlarca atılan yabancı maddelerin müsabaka görevlileri ile kulüp futbolcu ve görevlilerine isabet etmesi halinde ilgili kulübe Süper Lig için 15.000.-TL, 1. Lig için 7.500.-TL, 2. Lig için 5.000.-TL, 3. Lig için 2.500.-TL’den az olmamak üzere para cezası verilir. Ayrıca olayın ağırlığına göre para cezası yerine veya bu cezaya ilaveten bir veya birden fazla saha kapatma veya seyircisiz oynama cezası da verilebilir.
(4) Taraftarlarının, futbolcularının, yöneticilerinin veya görevlilerinin müsabaka görevlileri ile rakip takım futbolcu ve görevlilerine fiili müdahalede bulunmaları halinde ilgili kulübe Süper Lig için .30.000.-TL, 1. Lig için 15.000.-TL, 2. Lig için 7.500.-TL, 3. Lig için 5.000.-TL’den az olmamak üzere para cezası verilir. Ayrıca olayın ağırlığına göre para cezası yerine veya bu cezaya ilaveten bir veya birden fazla saha kapatma veya seyircisiz oynama cezası da verilebilir.
(5) Saha olaylarının müsabakanın duraklamasına sebebiyet vermesi halinde ilgili kulübe Süper Lig için 20.000.-TL, 1. Lig için .10.000.-TL, 2. Lig için 7.500.- TL, 3. Lig için 5.000.-TL’den az olmamak üzere para cezası verilir. Ayrıca olayın ağırlığına göre para cezası yerine veya bu cezaya ilaveten bir veya birden fazla saha kapatma veya seyircisiz oynama cezası da verilebilir.
(6) Saha olaylarının müsabakanın tatiline sebebiyet vermesi halinde Disiplin Kurulu ilgili kulübe bir veya birden fazla saha kapatma ve/veya müsabakayı seyircisiz oynama cezası ile birlikte Süper Lig için 200.000.-TL, 1. Lig için 100.000.-TL, 2. Lig için 30.000.-TL, 3. Lig için 15.000.-TL’den az olmamak üzere para cezası verir.
(7) Meydana gelen maddi zararlar sorumlu kulüplere tazmin ettirilir.
Beşiktaş'ın taraftarlarının sahaya girdiği olayları karşılaşmada, çirkin ve kötü tezahüratların da yapılması Kartal'ın daha fazla ceza almasına yol açabilir.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam