Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Beşiktaş maçını tek başına kazanan Galatasaray'da Drogba rüzgarı

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 24/09/2013 - 09:38 GMT+3

Beşiktaş maçında attığı iki golle takımını sırtlayan Didier Drogba, maçtan önce yaptıklarıyla da bir futbolcudan daha fazlasını olduğunu gösterdi.

Galatasaray'da Drogba rozgarı

Görsel kaynağı: AA

Olaylı maçtan 1 gece önce tüm takımı topladı, Florya’da yemeğe götürdü. Arkadaşlarına, “Kötü günler geçiriyoruz. Bu takımı bu hale biz düşürdük, buradan kaldırmak da bizim işimiz. Varımızı yoğumuzu ortaya koyalım, bu maçı alalım” diyen 35’lik golcü, dediğini yaptı, derbinin kahramanı oldu.

Fildişi Sahilli futbolcu, attığı 2 golle Beşiktaş’ı yıkan ve Aslan’ı hayata döndüren isim oldu. 35 yaşındaki futbolcunun saha içinde yaptıkları bununla da sınırlı değildi. Takımının ceza sahasından sayısız topunu çıkartan, sürekli defanstan şişirilen topları da kontrol ederek arkadaşlarına zaman kazandıran Drogba, gerçek bir lider gibi hareket etti.

Ancak Drogba’nın bu liderliğinin saha içiyle de sınırlı kalmadığı öğrenildi. Tecrübeli futbolcu, karşılaşmadan 1 gece önce takım kamptayken tüm arkadaşlarını topladı ve Florya’da yemeğe götürdü. Beyti’deki yemeğin tüm masraflarını karşılayan Drogba, meslektaşlarıyla bir de konuşma yaptı. Üst üste alınan kötü sonuçlardan bahsederek sözlerine başlayan deneyimli golcü, “Kötü günler geçiriyoruz. Bu takımı bu hale biz düşürdük, buradan ayağa kaldırmak da bizim işimiz. Beşiktaş maçı bizim için büyük fırsat. Varımızı yoğumuzu ortaya koyalım, bu maçı alalım. Buna ihtiyacımız var. Ayrıca bunu başaracak gücümüz de var. Hepimiz dışarıya karşı kulaklarımızı tıkayıp, tek bir vücut olarak hareket edersek bu işin altından kalkarız” ifadesini kullandı. 

Drogba’nın sözleri, takım arkadaşlarında olumlu etki yarattı. Bu pozitif düşünceler, devre arasındaki konuşmalarla da pekişince, Beşiktaş karşısında yenik duruma düşülmesine karşın zafer kaçınılmaz oldu.

Drogba’nın Beşiktaş derbisinde forma giyebileceği, maçtan sadece 1 saat önce kesinleşmişti. Bu süre zarfında kulüp doktoru Yener İnce ve sağlık ekibinin hummalı bir çalışma içerisine girdiği öğrenildi. Heyetin, 35 yaşındaki futbolcuyu hem mental hem de fiziksel olarak kusursuz bir şekilde hazırladığı belirlendi. Drogba’nın da bu özverili tedavi sürecinden dolayı, karşılaşma sonrası Yener İnce ve ekibine teşekkür ettiği bildirildi. 
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam