Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Beşiktaş Teknik Direkötrü Slaven Bilic: Ronaldinho bize renk katar

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 19/10/2013 - 15:50 GMT+3

Beşiktaş Teknik Direkötrü Slaven Bilic, Beşiktaş'ın şampiyonluk için şu anki silahlarının yeterli olacağını söyledi; ancak Ronaldinho'nun takıma çok şey katabileceğini ifade etti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic

Görsel kaynağı: AA

Beşktaş’ın teknik direktörü Slaven Bilic, Beşiktaş'ı değerlendirdi.
Silahlarımız yeter
“Şu anki sistemimizde Almeida, çok iyi işler yapıyor. Fenerbahçe ve Galatasaray’da da iyi forvetler var. Özellikle Drogba’nın kalitesini, son oynadığımız maçta gördük. İlerlemiş yaşına rağmen, halen fiziksel olarak rakiplerine karşı çok tehlikeli bir santrfor. Bizim elimizde de çok tehlikeli silahlar var. Almeida, dünya futbolunda kendisini kanıtlamış bir isim. Holosko sakatlıktan çıktıktan sonra bize ayrı bir güç katacak. Fernandes, dünya klasında bir oyuncu. Eneramo istediğim bir isimdi... O da yakın zamanda kadroda kendisine yer bulacak. Ömer Şişmanoğlu geçen sezon Türkiye’de çok yetenekli olmasına rağmen, az oynadı. Yakında o da takımda önemli işler yapacak.”
Hedefimiz şampiyon olmak
Dünyada ve Türkiye’de de basının sabırsız olduğunu biliyorum. Futbolda uzun süreli yenilgilere yer yoktur. Onun için yardımcılarım ve ben, bunun bilincinde olup, Beşiktaş’ı sezon sonunda şampiyon yapmak için elimizden geleni yapacağız. Yapmaya çalışıyoruz da. Bununla ilgili bizim de hesaplamalarımız var tabii ki. Ben 4 galibiyet, 1 mağlubiyete razıyım. Bu seriyi yakalarsak, zaten şampiyon oluruz.”
Ronaldinho bize renk katar
“Ronaldinho, her zaman hayranlık duyup, seyrettiğimiz bir isim. Tabii ki kadromda onun gibi bir yıldızı isterim. Sezon başında bu oyuncuyu kadromuza katmak istedik. Bu doğrultuda yönetimimizin çalışmaları oldu. Ancak renklerimize bağlamayı başaramadık. Yine devre arasında gündemimize gelebilir. Ronaldinho gibi büyük oyuncular her zaman, Beşiktaş gibi büyük takımlara, büyük camialara renk, tribünlere heyecan getirir.”
Önemli olan koşmak değil
“Maç sonunda çıkan koşu rakamları, günün futbolunda tabii ki önemli. Ama benim için saha içerisinde doğru zamanda doğru yere yapılan iş bitirici koşular, her zaman daha çok ön plana çıkar. Normal bir insan bile, günlük yaptığı koşularda futbolcuların maçta yaptığı koşulara ulaşabilir. Burada önemli olan koşmaktan çok, tempolu bir şekilde bunu yapmak.”
Mami’ye çok inanıyorum
“Muhammed, geleceğine çok inandığım bir genç oyuncu. Müthiş bir sol ayağı ve futbol zekası var. Maç içerisinde çok çabuk adam eksiltebiliyor. Ondan geliştirmesini istediğim yönü, bazı pozisyonlarda daha çok topu sürmeli ve kritik anlarda daha çok sorumluluk alıp, skora yansıyacak işler yapmalı. Dünya futbolunda sol ayaklı futbolcuların, her ülkede yetişmesinde sıkıntılar yaşanıyor. Türk futbolu ve Beşiktaş için Muhammed bu konuda, gelecek vaat eden oyunculardan birisi.”
Burak’ı eleştirmek saçmalık
“Burak Yılmaz, gerçekten çok iyi bir forvet. Her golcü gibi o da bazen şanssız anlar yaşayabilir. Derbide de bize karşı önemli fırsatlardan yararlanamadı. Ama onu hemen eleştirmek yanlış. Eğer bir forvet oyuncusu, son iki sezonda 60’ın üzerinde gol atmışsa, onun hakkında olumsuz yorum yapmak saçmalık olur. Burak bunun en somut örneği. Eleştirirken bu rakamlara da bakmak lazım.”
Olayları unutmalıyız
“Galatasaray derbisinde yaşananlara benzer bir şey, ülkemde oynarken de olmuştu. Bunlar futbolun içinde maalesef istenmese de ortaya çıkan olaylar. Ancak burada herkese görev düşüyor. Futbol ailesinin bütün fertleri olarak hep birlikte daha duyarlı olup, futbolun güzelliklerinden zevk almalıyız. Güzel olan şeyleri ön plana çıkarmak için mücadele etmeliyiz. Derbi maçta yardımcı hakem genellikle hep benim yanımdaydı. Fatih Terim’in yanına fazla gitmedi. Ben de mücadele sırasında bu sebepten dolayı itirazda bulundum.”
Karl Malone hayranıyım
Sıra dışı kişiliğini her fırsatta yansıtan, gitar çalmaktan hoşlanan Kartal’ın Hırvat çalıştırıcısı Bilic’in bir başka hayranlık duyduğu şeyi daha öğrendik. Türkiye’de şu ana kadar yaşadığı her şeyden çok mutluluk duyduğunu dile getiren Bilic, “Futbolcu olmasaydım basketbolcu olmak isterdim. Çünkü NBA’i çok iyi, çok yakından takip ediyorum. Utah, Jazz ve Karl Malone hayranıyım. Vakit buldukça NBA maçlarını izlemeye çalışırım” dedi.
Yardımcı dediğin böyle olur
Slaven Bilic’in uzun yıllardır birlikte çalıştığı yardımcısı Nikola Jurcevic, başarılı hocanın yanından bir an olsun ayrılmıyor. Hırvatistan Milli Takımı’ndayken Dinamo Zagreb’ten teklif aldığını söyleyen Jurcevic, önüne iyi bir kontrat konulmasına rağmen kabul etmemiş. “Bilic’le aramızda çok iyi bir iletişim vardı” ifadesinde bulunan Jurcevic, “Bu yüzden bunu kabul etmedim. Türkiye’de beklediğimden daha iyi bir atmosfer buldum. Gelmeden önce herkesin futbola karışacağını düşünüyordum. Ama tam tersi çok daha profesyonel bir ortam var burada. Kimse bizim işimize karışmıyor” diyerek İstanbul’da çok mutlu olduğuna vurgu yaptı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam