Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Beşiktaşlı yıldız oyuncu Manuel Fernandes'te İlhan Mansız Sendromu!

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 05/11/2013 - 09:45 GMT+2

Kritik maçlarda ağırlığını koyamayan Portekizli yıldız yavaş yavaş taraftarın gözünden düşüyor. Kartal,'ın son gol kralı İlhan gibi tamamen kaybolmamak için son kozlarını oynuyor.

Manuel Fernandes - Beşiktaş

Görsel kaynağı: AA

Beşiktaş taraftarının tadına doyamadığı yıldızların başında İlhan Mansız gelir. Samsunspor’dan olaylı tarnsferi, Kartal sevinci hırslı, agresif ve deli dolu futbolu, karizması ama tabii ki attığı golleri. Tüm bunlara rağmen onun Beşiktaş’la yolu erken ayrılmıştı nedeni ise mevkileri farklı olsa da Manuel Fernandes’in yaşadığı sorunla oldukça benzerdi; derbilerde gol atamaması.
İlhan Mansız Beşiktaş’ın çıkardığı son gol kralıydı. 2001-2002′de 21 gol atmıştı ancak bir eksik vardı, İlhan ezeli rakiplerinin filelerini boş geçiyordu. 100. yıl şampiyonluğu derken sonraki kabus gibi sezonda ‘küçük maçların büyük oyuncusu’ eleştirileri İlhan’ı çok sevdiği Kartal’dan kopma noktasına getirdi.En büyük desteği gördüğü taraftarın da gözünden düşen golcü futbolcu ‘idol’ olarak Japonya’ya Vissel Kobey’ye transfer oldu ve önce Beşiktaş’tan sonra da futboldan koptu gitti. Trabzon filelerini 4 maçta 3 kez sarssa da İlhan arkasında, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye karşı oynanan 5′er derbide 0 gol istatisliği bıraktı
Fernandes bir var bir yok
İşte Fernandes de aynı eleştiriler alıyor kamuoyundan, otoritelerden ve artık ona büyük hayranlık duyan taraftarlardan: hatta kendi kuulüp başkanı bile Manu’nun oyunculuğunu sorguluyor.
Kimisi küçük maçların oyuncusu diyor, kimi de Beşiktaş’ta kalmak istemiyor. Ancak görünen bir şey var ki Karabük maçında olduğu gibi Kartal ne zaman ihtiyaç duysa Fernandes beklentileri karşılayamıyor. İlhan Mansız Sendromu’ndan çıkması için Portekizli’ye bir kıvılcım şart. Ancak istatislikler onun aleyhinde. Beşiktaş forması ile Süper Lig’de iki buçuk sezonluk kariyerinde 10 derbiye çıkan Fernandes gol atamadı. Sadece geçtiğimiz sezon İnönü’deki 1-1′lik derbide frikikten attığı golle takımına bir puan getirdi.
Manu bu sezon Trabzon ve Galatasaray ağlarını boş geçti iki hafta sonraki Fenerbahçe derbisi ise yeni sözleşmeyi imzalamak için dünyaları isteyen Fernandes’in belki de son şansı olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam