Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Çaykur Rizespor'da LuaLua farkı

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 20/04/2014 - 15:24 GMT+3

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında düşme potasının hemen üstünde bulunan iki takımdan Çaykur Rizespor evinde Torku Konyaspor'u konuk etti.

Çaykur Rizespor sahasında Torku Konyaspor'u mağlup etti

Görsel kaynağı: Eurosport

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında düşme potasının hemen üstünde bulunan iki takımdan Çaykur Rizespor evinde Torku Konyaspor'u konuk etti.
Bu hafta uygulanmaya başlayan PassoLig ile başlayan seyirci sayısındaki azalma, Çaykur Rizespor-Torku Konyaspor mücadelesinde de devam etti. Az sayıda taraftarı önünde önemli bir maça çıkan Çaykur Rizespor sahadan 3-1'lik skorla galip ayrılarak altın değerinde üç paun aldı.
LuaLua girdi gol oldu
Kweuke'nin sakatlanması sonucu Çaykur Rizespor'da tecrübeli futbolcu LuaLua oyuna dahil oldu. Oyuna girdikten iki dakika sonra kazanılan serbest vuruşta topun başına LuaLua geçti. Kullanılan serbest vuruşta uzak direkte üç tane Çaykur Rizesporlu futbolcuyu unutan Konyaspor defansı kalesinde golü gördü. Topa iyi yükselen Viera yaptığı kafa vuruşu ile takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda başka gol olmayınca Rizespor soyunma ödesine skor avantajı ile girdi.
Yine LuaLua
Oyuna dahil olduktan sonra takımın oyun anlayışını değiştiren LuaLua, ikinci yarıda yine sahneye çıktı. Maçın 52.dakikasında LuaLua'nın sürüklediği atakta başarılı futbolcu çok ince bir ara pası verdi. Topla buluşan Ümit Korkmaz kaleciyi de geçip topu boş ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı.
Yenilen ikinci golden sonra savunma güvenliğini ikinci plana atan Konyaspor kalesinde üçüncü golü 65. dakikada gördü. Kullanılan serbest vuruşta Konyaspor defansı topu ceza sahası dışına uzaklaştırdı. Havadan gelen topun yerde sekmesine izin vermeden gelişine vuran LuaLua yaptığı iki asisti bir de gol ile süsleyerek takımını 3-0 öne geçirdi.
Maçın uzatma dakikalarında soldan gerçekleştirdiği atakta topu ceza sahasında Vukovic ile buluşturan Konyaspor topu ağlara göndererek farkı ikiye indirdi. Son dakikalarda yediği gole rağmen skor avantajıyla rahat bir görüntü sergileyen Çaykur Rizespor rakibini 3-1'lik skorla geçerek önemli bir galibiyet aldı. Çaykur Rizespor aldığı üç puan ile puanını 36'ya yükseltirken rakibi Torku Konyaspor'un sıralamada üstüne çıktı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam