Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Fenerbahçe'yi harcıyorlar"

Eurosport Türkiye

Güncellendi 25/02/2014 - 14:02 GMT+2

MHK eski başkanı Mustafa Çulcu Spor Toto Süper Lig'in 22. haftası geride kalırken, artan hakem hatalarını değerlendirdi.

Elazığspor-Fenerbahçe

Görsel kaynağı: Eurosport

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftası geride kalırken artan hakem hatalarını MHK eski başkanı Mustafa Çulcu değerlendirdi.
İşte Çulcu'nun açıklamalarından satırbaşları;
  • Cristian'ın kırmızı kart gördüğü pozisyonda sarı kart bile çıkmaması gerek. Skandal bir karar.
  • Maçın son dakikalarında görebildiğimiz kadarıyla Fenerbahçe'nin net bir penaltısı verilmemiş. Sivas deplasmanı sonrası Elazığ maçında benzer bir senaryonun yaşanması hakemlerin ligin kaderini doğrudan etkilediğini gösteriyor.
  • Fenerbahçe yönetiminin hakem atamaları konusunda sıkıntı duyduğuna inanıyorum. Ligin ilk yarısında da hep aynı hakemler veriliyordu.
  • TFF'den bazı insanların hakem atamalarına müdahele ettiğini duyuyorum. Doğru mudur bilmem ama doğruysa çok vahim bir durumla karşı karşıyayız.
  • Bu hafta oynanan dokuz maçın yedisinde hakemlerin sonuca direkt etkisi var. Bu Türk hakemliği açısından olumlu bir tablo değil.
  • Sıkıntının kaynağı MHK'nın başındaki isimlerin hakemlikten gelmemiş olması. Benim hakemliğin yanı sıra antrenörlük lisansım da var, şimdi Fatih Terim'in yerine A Milli Takım'da Mustafa Çulcu'yu görseniz garipsemez misiniz? Hakemlerin en büyük sıkıntısı başlarında bulunan isimlerin hakemlikten gelmemesi.
  • Hakemler MHK yönetiminin hakemlikten gelmemesinden ötürü dertli ama bunu dile getirmeleri mümkün değil. Çıkıp anlatsan maç vermezler, onlara da hak veriyorum kimse bu riski almak istemez.
  • MHK yönetiminin hakemlikten gelmemesinden ötürü herhangi bir bilgi birikimine sahip olmadığını hakemler de hissediyor. Her şeyin farkındalar ama seslerini çıkarmayıp günü kurtarmanın peşindeler.
  • Bu MHK yönetiminin temeli Hasan Doğan döneminde atılmıştı. 2008 yılından bu yana çıkartabildikleri tek hakem Ali Palabıyık. 3 Temmuz süreci sonrası ülkede hakemlere büyük bir destek ortamı oluşmuştu ama bu rahat ortamı bile idare edemediler. MHK yönetimi yan gelip yatıyor, bunun adı şımarıklık.
  • Puan farkı 10'ken böyle hatalar yaşandıysa ve 22. haftada durum buysa 30. haftadan sonra ne durumda oluruz kestirmek zor. Zor bir dönem bizi bekliyor.
  • İyi ki Cüneyt Çakır var da MHK dünya çapında hakemimiz var diyerek onun arkasına sığınıyor. Cüneyt Çakır'dan buz dağı yaratmışlar herkese onu gösteriyorlar ama o buz dağının görünen kısmının ardı fazlasıyla karanlık.
Diğer yandan Mustafa Çulcu'nun yanı sıra Markus Merk de Cristian'ın kırmızı kart gördüğü pozisyonun kırmızı kartla alakası olmadığını belirtirken, Bünyamin Gezer'se Sow'un elle oynadığı pozisyonun yanı sıra Zeegelaar'ın Emenike'nin dizine yapmış olduğu müdahalenin de penaltıyı gerektirdiğini belirtte.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam