Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Sağlam: Tarık Çamdal'ın yaptıklarını kabul edemiyorum

Eurosport Türkiye

Güncellendi 25/12/2013 - 21:52 GMT+2

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'dan, kadro dışı bırakılan Tarık Çamdal ile ilgili önemli açıklamalar.

ertuğrul sağlam eskişehirspor

Görsel kaynağı: AA

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Eskişehirsporlu futbolcu Tarık Çamdal'ın kadro dışı bırakılmasına ilişkin, "Tarık'ın sözleşmesini uzatmak için bir süreden beri yönetimimizin çok büyük uğraşlar içerisinde olduğunu takip ediyorum. Bu konuda Tarık ve menajerinden olumlu bir yaklaşım gelmedi" dedi.
Sağlam, Eskişehirspor taraftar gruplarından ÜNİ-ESES tarafından Anadolu Üniversitesi Kırmızı Salon'da düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi. Sağlam, burada yaptığı konuşmada, güzel, nezih ve samimi bir ortamda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Bir öğrencinin "Bugün belirlenen Ziraat Türkiye Kupası gruplarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Sağlam, şunları söyledi:
"Çekilen kuranın Eskişehirspor'a hayırlı olmasını diliyorum. İlk yaptığımız Çıksalınspor maçı öncesinde bu sezon, kupa hedefimizi ortaya koyduk. Türkiye kupasında final oynayıp, kupayı müzemizi götürmek istiyoruz. Hangi takım, ortam ve rakiple oynarsak oynayalım amacımız kazanmak ve kupaya uzanmaktır. Amacımız öncelikle gruplardan çıkıp, yarı finale yükselmek, yarı finalde rakibimizi eleyip final oynayarak kupayı kazanmaktır. Allah, bize inşallah o kupayı kaldırmaya nasip eder."
Tarık'ın kadro dışı bırakılması
Sağlam, "Tarık Çamdal'ın kadro dışı bırakılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:
"Tarık'ın sözleşmesini uzatmak için bir süreden beri yönetimimizin çok büyük uğraşlar içerisinde olduğunu takip ediyorum. Bu konuda Tarık ve menajerinden olumlu bir yaklaşım gelmedi. Tarık, Eskişehirspor'dan ayrılmak isteğini, görüştüğü kulüplerin olduğunu, orada futbol hayatına devam etmek istediğini söyledi. Bu aşamada yapılacak bir kaç hamle var. Bunlardan bir tanesi, hiçbir şey olmamış gibi sezon sonuna kadar Tarık ile devam etmek ve sezon sonunda ne olacaksa onu beklemektir. Diğer bir hamle de Tarık, önümüzdeki sezon kadromuzda olmayacaksa ona zaman harcamamak ve farklı oyuncularla yola devam etmektir. Bugün yönetimin yaptığı açıklama var. Tarık ile ilgili kulübümüz böyle bir tasarrufta bulundu. Bu da herkes için hayırlı olur inşallah. Tarık'ın Türk futbol kamuoyunda güzel bir yere gelmesinde yeri olan Eskişehirspor'un payını bir kenara bırakıp bu şekilde davranmasını kabul edemiyorum. Tarık'ın bir an evvel bu tavrından geri dönüp, kendisine büyük emek harcamış ve onu buralara getiren kulübüne karşı vefa borcunu ödemesi için farklı bir hamle yapması gönlümden geçiyor. İnşallah o da kendi vicdanıyla bu muhasebeyi yapar ve sonucunda doğruyu bulur. Tarık'tan beklentim budur."
"Eskişehirspor değişim yaşıyor"
Sağlam, Eskişehirspor'un bu sezon değişim yaşadığını ve ligin en yaşlı takımıyken en geç takımı olduklarını bildirdi.
Kadro yapılanması açısından bir değişim yaşadıklarını kaydeden Sağlam, şunları söyledi:
"Ekonomik anlamda sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Saydıklarımızın ardından başarının içinde kalmaya çalışıyoruz. 'Arkadaşlar bütün bunları yaparken bizden başarı beklemeyin' demedik. Ara transfer döneminde belki gücümüz yettiğince bir kaç hamle yapacağız. Sezon sonunda da bir kaç hamle yapacağız. Gelecek yıl göze daha hoş gelen bir takım oluşturacağız. Torku Konyaspor maçını kazanırsak ligde topladığımız 30 puan iyi olarak düşünülebilir. Eskişehirspor futbol anlayışı bakımında da bir değişim yapıyor. Futbolun en önemli gerçeklerinden birisi takım savunmasıdır. Bu konuda her oyuncumuzu sorumluluk alır hale getirirken, top rakipteyken sorumsuz arkadaşlarımızın da savunmaya yardım ettiğini görüyoruz. Açık ara farklı ligin en az gol yiyen takımıysak, bu anlayışı takdir etmek lazım."
Bursasporlu futbolcu Pinto'nun durumu
Sağlam, bir öğrencinin "Bursasporlu futbolcu Pinto'yu transfer etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine, "Pinto'yu Bursaspor'a biz aldık. İlk geldiği sene üst düzey performans gösterdi. Daha sonra çeşitli sebeplerden performansında sıkıntı oldu. Şu anda Pinto ile ilgilenmiyoruz. Daha farklı ve bize katkı sağlayabileceğine inandığımız oyuncu arayışlarımız ve tespitlerimiz var. Yönetimle oturup konuşacağız" diye yanıtladı.
Yabancı futbolcu kontenjanı
Bir öğrencinin bu yıl Süper Lig'de uygulanan yabancı futbolcu oynatma sınırlamasına ilişkin sorusu üzerine Sağlam, "Yabancı kontenjanı maalesef takımda, bazı yabancı oyuncuların daha az forma şansı bulmasına neden oluyor. Yabancı sayısının azaltılmasından yanayım ancak bu şekilde değil. Bu yıl ani bir kararla bir çok kulübün zarar görebileceği şekilde uygulanmaya başladı" yanıtını verdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam