Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Galatasaray'da Bruma gerçeği!

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 12/04/2014 - 14:24 GMT+3

Galatasaray'ın genç yıldızı Bruma hakkında Sporting kulübüne 3 milyon Euro ödeme yapması gerektiği haberleri gündemdeki yerini koruyor.

Mancini, Bruma

Görsel kaynağı: Eurosport

Galatasaray'ın genç yıldızı Bruma hakkında Sporting kulübüne 3 milyon Euro ödeme yapması gerektiği haberleri gündemdeki yerini koruyor.
Sezon başında Sporting Lizbon'dan 10 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen Bruma için sarı kırmızılıların 3 milyon Euro daha ödemesi gerketiği ve Sporting kulübünün bu rakamı Galatasaray'dan istediği iddia edilmişti. Peki bu iddialar doğru mu ve sarı kırmızılılar bu rakamı nasıl ödeyecek?
KAP'a yapılan açıklamada her şey ortada
Basında çıkan haberlere göre Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne gitmesi durumunda Bruma için Sporting kulübüne 3 milyon Euro ödemesi gerektiği iddia ediliyor. Ancak durum hiç de öyle değil.
Galatasaray'ın Bruma transferinde yaptığı ikinci KAP bildiriminde herşey açıkca belirtilimiş durumda. İşte o açıklama;
Oyuncunun eski kulübü eğer aşağıdaki şartlar gerçekleşirse maksimum 3.000.000 EUR daha bonus alabilmeye hak kazanacaktır:
1) Galatasaray 2014-2015 ve sonraki sezonlarda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandığı taktirde herbir sezon için 1.000.000 EUR (toplamda maksimum 2.000.000 EUR olmak üzere),
2) Galatasaray 2014-2015 veya sonraki sezonlarda Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadığı taktirde sadece bir defaya mahsus 1.000.000 EUR.
Yani Galatasaray bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne gitmesi durumunda Sporting Lizbon kulübüne 1 milyon Euro bonus ödeyecek. Gelecek sezon tekrar katılması halinde ise bir kez daha 1 milyon Euro bonus ödeyecek. Bunun dışında Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde bir de çeyrek final oynarsa Portekiz kulübüne bir defaya mahsus olmak kaydıyla 1 milyon Euro daha ödeme yapacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam