Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Mancini, kimlerden vazgeçti? Kimleri devamlı oynattı?

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 26/04/2014 - 16:35 GMT+3

Galatasaray'ın kadro tercihleri yüzünden eleştiri alan teknik direktörü Roberto Mancini hangi oyuncuları sürekli değiştirdi, hangilerinden vazgeçmedi?

Roberto Mancini (Galatasaray)

Görsel kaynağı: Eurosport

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, göreve geldiğinden bu yana çıkarttığı farklı kadrolarla taraftarların tepkisini çekti ve çemeye de devam ediyor. Peki İtalyan hoca en çok hangi oyuncuları değiştirdi kimlerin yerleriyle oynadı ve kimlerden vazgeçmedi? İşte yanıtları
Fatih Terim'in görevden ayrılmasıyla yerine Mancini'yi getiren Galatasaray'da, teknik direktör Mancini yaptığı kadro değişiklikleri yüzünden sert bir şekilde eleştiriliyor. Özellikle İtalyan hocanın Kaısmpaşa maçında yaptığı kadro değişikliği taraftarların büyük tepkisini çekmişti. Sarı kırmızılılarla çıktığı 41 maçta sahaya 41 farklı kadro süren Mancini bu maçlarda performanslarından memnun olmadığı isimleri devamlı değiştirdi.
Vazgeçilmezleri
Muslera, Semih Kaya, Telles, Selçuk, Melo, Sneijder, Burak gibi isimlerden geldiği günden bu yana hiç vazgeçmeyen İtalyan hoca, bu oyuncuları sakatlıkları yada cezaları olmadığı takdirde devamlı sahaya sürdü.
Kimler değiştirdi?
Roberto Mancini Galatasaray kariyerinde çıktığı 41 maçta 41 farklı kadro çıkartırken en çok stoper, sağ bek, ön libero ve sağ kanat mevkilerinde değişiklik yaptı. Sağ bekte Eboue, Sabri ve devre arasında transfer edilen Veysel'le birlikte 3 sağ bek oyuncu olan İtalyan hoca bu üç ismi devamlı değiştirdi. Stoper mevkisinde Chedjou, Semih, Hakan Balta, Dany gibi isimlere sahip olan Mancini bu oyuncuları Semih dışında sürekli değiştirdi. Bir kaç maçta Semih'i hafif sakatlığı sebebiyle oynatmayan Mancini özellikle Dany, Hakan Balta ve Chedjou'yu sürekli revize etti. Devre arasında Dany'yi Beşiktaş'a yollayan Galatasaray'da transfer edilen Burdisso'da bu değişikliklerden nasibini aldı.
Yekta ve Ceyhun
Defans hattının önüünde şans verdiği Ceyhun ve Yekta'yı da sürekli revize eden Mancini, iki oyuncu arasında sürekli değişikliğe gitti. Bazı zamanlarda Meloyu da bu noktada kullanan tecrübeli çalıştırıcı özellikle son maçta Yekta yerine Ceyhun'u oynatması sebebiyle büyük eleştiri almıştı.
Sağ kanat sıkıntısı
Forvetin sağında geldiğinden beri devamlı değişikliğe giden İtalyan hoca Bruma'yla başlayan tercihlerine, Umut, Aydın ve Burak'la devam etti. Bruma'nın devre arasında sakatlanmasıyla sağ kanatta Burak'ı forvette de Drogba'yı oynatan tecrübeli çalıştırıcı Drogba'nın da sakatlanmasıyla Hajrovic, Umut ve Burak isimleri arasında revizyona gitti.
İtalyan hoca görüldüğü gibi geldiğinden bu yana 4 mevki üzerinde sürekli değişikliğe gitti. Stoper, sağ bek, ön libero ve sağ kanat mevkilerinde devamlı değişikliğe giden teknik direktörün sezon sonunda da bu mevkiler için takviye isteyebileceği ön görülüyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam