Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig'de şok eden rekor!

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 26/03/2014 - 19:43 GMT+2

Süper Lig'de 27. hafta tamamlanırken takımlarımızdaki teknik direktör sorunları bitmek bilmiyor.

futbol gol top fileler jenerik

Görsel kaynağı: Reuters

Spor Toto Süper Lig'de 27. hafta tamamlanırken takımlarımızdaki teknik direktör kıyımı sürüyor. Kayserispor'un bu sezondaki üçüncü teknik direktör ile bu konuda zirvede. Bursaspor maçı öncesi ülkesine giden Paciencia ile yollarının ayrıldığı açıklanırken, o maçta takımına galibiyeti getiren Erutuğrul Seçme sezon sonuna kadar görevine devam edecek.
Geçen hafta göreve başlayan bir diğer teknik direktör ise Fuat Çapa. Sezona K.Erciyesspor'da başlayan Çapa, Antalyaspor'un geçen hafta yollarını ayırdığı Samet Aybaba'nın koltuğuna oturarak Karabükspor karşısına çıktı.
Kayserispor ve Antalyaspor ile birlikte bugüne kadar tam 9 takım teknik direktör değişikliğine gitti. Yeni teknik direktörlerin hemen hepsi haleflerine karşı maç başına puan istatistiklerinde üstünlük kurarken en çarpıcı yükselişi ironik bir şekilde dün Gaziantepspor'dan ayrılan Sergen Yalçın gösterdi. Gaziantepspor Bülent Uygun ile 11 maçta 7 puan toplarken ardından göreve gelen Sergen Yalçın takımına 15 maçta 28 puan kazandırmıştı. Gençlerbirliği'nde Mehmet Özdilek de 8.haftanın sonunda Metin Diyadin'den 4 puan ile devraldığı takımıyla 18 maç 30 puanlık bir performans sergiledi.
Bu sezonki ilk değişikliği 5. haftanın sonunda yapan Galatasaray'da Fatih Terim'in yerine göreve getirilen Roberto Mancini Süper Lig'deki 20 maçta 39 puan topladı. Trabzonspor ile Avrupa Kupaları'ndaki başarısıyla dikkatleri üzerinde toplayan Mustafa Reşit Akçay ise çıktığı 20 maçta 29 puan toplayarak koltuğunu yardımcısı Hami Mandıralı'ya devretmişti. Mandıralı ise yarıda kalan Fenerbahçe maçı dışında yenilgi yüzü görmeyerek takımına 5 maçta 9 puan kazandırdı.

FLAŞ! Fenerbahçe'ye Avrupa yolu mu göründü! / TIKLA OKU
Teknik direktörlük kariyerindeki ilk deneyimi yaşayan Okan Buruk, Sollied'den 10. haftada 7 puanla devraldığı Elazığspor ile 19 maçta 20 puan topladı. Ligin ikinci yarısının en başarlı ekiplerinden K.Erciyesspor da hoca değişikliğine giden ekiplerden. Sezona Fuat Çapa ile başlayan Kayseri temsilcisi 15 haftada alınan 12 puanın ardından Hikmet Karaman ile anlaştı. Devre arası trasfer dönemini iyi geçiren K.Erciyessor Karaman ile ikinci yarıdaki 9 maçta 14 puan toplamayı başardı.
Sezona fırtına gibi giren Ç.Rizespor'da 14 maçlık galibiyet hasreti Rıza Çalımbay ile yolların ayrılmasına neden oldu. Çalımbay'ın yerine göreve getirilen Uğur Tütüneker ise sezona Konyaspor'da başlamış ve 15. hafta sonunda koltuğunu Mesut Bakkal'a devretmişti.
Sergen Yalçın'ın Gaziantepspor'dan ayrılmasının ardından bu sezon Süper Lig'de tam 14 teknik direktörün görevine son verildi. Bu rakam Süper Lig tarihinin rekoru oldu. Süper Lig'de oynayan 18 takımın sadece 7'si sezona başladığı teknik adamla devam ediyor.
Sezona Başladığı Teknik Direktörle Devam Eden Takımlar:
Fenerbahçe
Beşiktaş
Eskişehirspor
Sivasspor
Kasımpaşa
Kardemir Karabükspor
Akhisar Belediyespor
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam