Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Lig - İşte yeni transferler

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 01/08/2013 - 11:51 GMT+3

Süper Lig'e bu sezon getirilen yabancı sınırlamasına rağmen kulüpler, üst düzey transferler yapmaya devam etti.

Futbol topu

Görsel kaynağı: Reuters

Süper Lig'e bu sezon getirilen yabancı sınırlamasına rağmen kulüpler, üst düzey transferler yapmaya devam etti. Ancak bu sene diğerlerinden farklı bir şekilde yerli oyuncular hep ön plandaydı. Bazı takımlar geçen sezon kendilerinde kiralık oynayan oyuncuları renklerine bağlarken bazıları da yeni transferlere yöneldi. Teknik direktör değişikliklerinin çok fazla yaşandığı 2013-2014 futbol sezonunda en göze çarpan isim elbette Roberto Carlos'un ilk deneyimini Türkiye ve Sivasspor'da yaşaması oldu. Eurosport Türkiye'den Alper Aslan, bu yılın transferlerini derledi.
Galatasaray suskun kaldı
Son şampiyon Galatasaray, yabancı sınırlaması yüzünden en çok sorun yaşayan takım oldu. Sarı kırmızılılar kadrosunu öncelikle geçen sezonun devre arasından beri istediği defans oyuncusu Chedjou ile güçlendirdi. Daha sonra yine geçen yıl takımda kiralık oynayan Umut Bulut ve Melo transfer edildi. Sivasspor ile yollarını ayıran Erman Kılıç'ta sürpriz bir şekilde sarı kırmızılı ekibin yolunu tuttu. Galatasaray bu transferler için sadece bonservis bedeli olarak 12 milyon 750 bin avro ödedi.
Fenerbahçe Alper ile süper başladı
Sarı lacivertliler bu sezon hem yabancı sınırı hem UEFA kararları hem de Galatasaray'a 4. yıldızı taktırmamak üzerine kurulu yoğun bir yıl yaşayacak. Sezon başında acil bir teknik direktör arayışına giren ve Ersun Yanal'ı göreve getiren sarı lacivertliler, Aykut Kocaman'ın boşluğunu doldurdu. Transferlede ise ezeli rakibi Galatasaray'a Alper Potuk çalımını atan Fenerbahçe Alves, Kadlec ve Holmen'i de renklerine bağladı. Sarı lacivertliler bonservis ödemelerine 17 milyon 250 bin avro ödedi.
Beşiktaş transferin en hareketlisi
Samet Aybaba'dan boşalan koltuğa Bilic'i getiren siyah beyazlılar, futbolun başına da Önder Özen yerleştirdi. Ardından transferlere başlayan Beşiktaş oldukça hareketli bir yaz dönemi geçiriyor. Siyah beyazlılar Eneramo ve Atiba Hutchinson'ı bonservis ödemen kadrosuna kattı. Milli futbolcu Gökhan Töre'yi Rubin Kazan'dan kiralayan Beşiktaş, Tolga Zengin, Ömer Şişmanoğlu, Serdar Kurtuluş, Tolga Zengin, Pedro Franco ve Günay Güvenç ile kadrosunu güçlendirdi. Beşiktaş bonservis ödemeleri için kasasından 10 milyon 600 bin avro çıkardı.
Trabzonspor bonserive para ödemiyor
Karadeniz ekibi, yeni başkanı ve yeni hocasıyla sezona merhaba dedi. Transfer için kısıtlı bir bütçesi olan bordo mavililer buna rağmen oldukça önemli isimleri kadrosuna kattı. Bonservisi elinde olan futbolculara yönelen Trabzonspor, sadece Aykut Demir için bonservis ödedi. Trabzonspor'un kadrosuna kattığı isimler ise şöyle oldu. Aykut Demir, Malouda, Bosingwa, Kadir Keleş, Batuhan Karadeniz, Abdullah Karmil, Mehmet Kuruoğlu, Fatih Öztürk, Yusuf Erdoğan (kiralık), Caner Osmanpaşa ve Abdulkadir Özemir. Bordo mavililer pilot takımı olan 1461 Trabzon'dan transfer döneminde yararlanırken bonservisler için sadece 2.9 milyon avro ödedi.
İşte Süper Lig'de diğer transferler
Bursaspor
Renato Civelli-Sebastiab Frey, Taiwo, Yasin Pehlivan, Şamil Çınaz (bonservis ödenmedi)
Kasımpaşa
Ryan Donk, Kubilay Aktaş, Ryan Babel, Batuhan İşçiler, Sanharib Malki, Ezequiel Oscar, Orhab Şam-kadro dışı (bonservislere 5 milnyon 700 bin avro ödendi)
Eskişehirspor
Ertuğrul Sağlam, N'Diaye, Lucas Rodriguez, Gökhan Siverek, Henri Bienvenu (bonservis ödemesi yapılmadı)
Kayserispor
Jaja, Cüneyt Köz, Srdjan Mijaliovic, Bilal Güden, Mert Nobre, Taner Yalçın (bonservis ödemesi yapılmadı)
Gençlerbirliği
Metin Diyadin, Jean-Jacques Gosso, Sedat Bayrak, Mervan Çelik, Deniz Naki, Nizamettin Çalışkan, Serkan Yanık, Milan Smiljanic, Ferhat Görgülü, Bogdan Stancu, Ümit Eminoğlu (700 bin avro bonservis ödendi)
Antalyaspor
Samet Aybaba, Milan Baros, Serkan Balcı, Fornezzi, Ömer Arslan, Emre Akbaba, Onur Tuncer, Timur Özgöz (500 bin avro bonservis ödendi)
Sivasspor
Roberto Carlos, John Utaka, Eren Aydın, Manuel De Costa, Hernan Rengifo, Uğur Akdemir, Abdurrahman Dereli, Cicinho, Uğur Akdemir, Ahmet Aras (3 milyon avro bonserrvis ödendi)
Gaziantepspor
Serdar Kulbilge, Sernas (bonservisi alındı), Berkan Karadeniz, Mustafa Durak (150 bin avro bonservis ödendi)
Karabükspor
Tolunay Kafkas, Sebastian Puygreiner, Furkan Özçal, Emre Özkan, Samba Sow, Boy Waterman, Beykan Şimşek (150 bin avro bonservis ödendi)
Kayseri Erciyesspor
Fuat Çapa, Yasin Öztekin, Ziri Hammar, Ekrem Ekşioğlu, Fazlı Kocabaş, Kerim Avcı, Georges 1 milyon 600 bin avro bonservis ödendi)
Çaykur Rizespor
Rıza Çalımbay, ALi Adnan, Hurşut Meriç, Leonard Kweuke, Necati Yılmaz, Uche Kalu, Mariusz Pawalek, Kıvanç Karakaş, Ludovic Sylvestre, Ousmane Viera, Kaan Söylemezgiller, Tevfik Köse, Koray Altınay (1 milyon 500 bin avro bonservis ödendi)
Konyaspor
Marc Kibong Mbamba, Charles Itandje, Elvis Kokalovic, Mehmet Uslu, Ezechiel Noduassel, Tomas Borek, Vedat Bora, Ali Çamdalı (600 bin avro bonservis ödemesi yapıldı)
Akhisar Belediyespor
Mehmet Akyüz, Erkan Taşkıran, Bruno Mezenga, Kerim Zengin (bonservis ödenmedi)
Elazığspor
Trond Sollied, İbrahim Dağaşan, Deniz Yılmaz, Onur Ayık, Çağlar Birinci, Mehmet Nas, Noyan Öz, Semih Aksoy, Özgür Özkayaü Zülküf Özer, Gökhan Korkmaz, Serdar Özkan, Deniz Aslan (250 bin avro bonservis ödendi)
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam