Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Ünal Aysal gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 05/06/2014 - 08:17 GMT+3

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, GS TV’de yayınlanan “Aslan Meclisi” programında önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal

Görsel kaynağı: AA

Teknik Direktör Roberto Mancini’nin göreve devam konusunda topu İtalyan çalıştırıcıya atan Aysal, “Mancini’nin fikrini 15 Haziran’a kadar değiştirme hakkı var. Bizim yabancı kısıtlamamızı biliyor. Oyuncu sınırlarımızı biliyor. Kendisinin de birtakım hedefleri var. Tamam mı devam mı kararı onun kararıdır” diye konuştu.
Rüyalarımı yaşatmak için buradayım
Rüyalarımı yaşatmak için sarı-kırmızılı kulüpte olduğunu vurgulayan Ünal Aysal, “Göreve geldiğim vakit kendimi mutfağa girmiş bir aşçı olarak gördüm. Dolaplarda ne var bunları öğrenmem için zaman gerekti. Sonra bunlardan ne tip yemekler yapılabilir, müşterileri nasıl mutlu edebiliriz diye düşündüm. Bizim müşterilerimiz taraftarlarımız. Zaman göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. 24 saat 365 günlük bir çaba. Beni en çok mutlu eden bu... Bir yönetici gerçekleri kendisi yaşar ama rüyalarını başkasına yaşatır. Ben rüyalarımı taraftara yaşatmak için buradayım ama gerçekleri de kendim yaşıyorum” dedi.
Türkiye’deki yabancı futbolcu sınırlamasını eleştiren Aysal, “Real Madrid ile oynuyoruz, 10 yabancı oyuncuları var, 1 İspanyol. O, 10 yabancı oyuncu dünyanın en iyi oyuncuları. Ben ise kendi oyuncularımı Türkiye’den seçmek zorundayım. 3 yabancıyı benchte oturtursam oynatma şansım sıfır. 3 yabancının bana bir yararı yok. Sistem kökeninde 5+0... Biz sanki dışarıdan bir karaborsacı muamelesi görüyoruz. Federasyon da devlet de böyle görüyor. Buna karşı reaksiyonumuz bazen sert olabiliyor” ifadelerini de kullandı.
Fenerbahçeli adayı desteklerim
Rakiplerinin başına bir şey gelmesi gibi bir beklentilerinin olmadığının altını çizen Aysal, “Federasyonun kendisine düşen bir görevi yapması gerekirdi. O gün bu işler temizlenmeliydi.. Ama federasyon bazı konularda duyarlı değil. O zaman da tamamen sorumluluktan kaçtılar ve bugün hala o sıkıntılar devam ediyor. Koskoca camialar ızdırap çekiyor. Federasyon dese şu kadar puan kestim, 15-20, ne olacak ki? 1 sene şampiyonluk kaybederdin” yorumunu da yaptı. Aysal, Federasyon Başkanlığı ile ilgili olarak sorulan soruya da “Ben federasyon başkanının renklerinden ziyade kişiliğine ve vicdanına güvenmek isterim. Tarafsız olacaksa Fenerbahçeli bir adayın seçilmesinde hiçbir sorun görmüyorum. Destekleyebilirim de” yanıtını verdi.
Başarılı oldukları branşlarda küçülmenin mevzu bahis olmadığını kaydeden Başkan Aysal “Bizim amatör branşlarımızda senede 40 milyon liralık bir açığımız var. Basketbolda artık bir yere kadar geldik. Ayağımı gazdan kaldırmak niyetinde değilim” dedi.
Balotelli yok
Balotelli iddiası katiyetle yanlış. Çok iyi bir oyuncu. Ama G.Saray’ın oyun kurgusu içinde hocamızla da görüştüm Balotelli’nin yeri olmadığını söyledi. Fazla transfer düşünmüyoruz. Çünkü biz şubat ayında bu hakkımızı fazlasıyla kullandık ama bunu yaparken bir program dahilinde yaptık. Bizim 12-13 oyuncumuzu ya bir yerlere kiralamamız gerekiyor. Bir kısmı ile de vedalaşmamız gerekiyor.
Rodolfho-Astori dışında 2 isim
“Rodolfo ve eşdeğer bir futbolcu olursa Mancini çok mutlu olur. İlla Rodolfho demiyor, eşdeğerde, kaliteli bir isim istiyor. Rodolfho ve Astori dışında 2 isim daha var. 1 yabancı 2 yerli isim istiyoruz. Onun dışında çok enteresan bir durum çıkarsa, elimizdeki imkanlarda rahatlama olursa, o zaman bir yabancı daha alırız.”
Sponsor dışarıdan
Forma sponsorluğunda beklenmedik bir durum oldu. Biz bu kontratın uzayacağını zannediyorduk. Önemli bir sponsor çekildi sektörden. Önümüzdeki
2 ay içinde kendi sponsorumuzu belirleyeceğiz. Türkiye dışından bir sponsor bekliyoruz. Beklentim eski rakamların çok daha üstünde.
Semih’le imzalayacağız
Önümüzdeki 2 gün içinde Semih ile ilgili sözleşmeyi duyacaksınız. Semih de geçtiğimiz 3 sene içinde büyük özveriyle kulübe hizmet etmiş bir kardeşimiz. Onun da kontratı önümüzdeki günlerde reaksiyon işine girecek. Drogba’dan ise çok dostane ayrıldık.
Olcan Adın’da zorlamayız
Olcan, Gökhan, Turgut ve Mevlüt çok değerli oyuncular. Trabzonspor ‘Olcan’ı satmayacağım’ diyor. Trabzonspor’un arkasından dönüp oyuncusunu zorlamak niyetinde değilim. Gökhan Töre’ye teklif götürmedim ama Beşiktaş’ın önceliği var. Hocamız da isterse bir teklif götürürüz. Mevlüt için müracaat ettik. Ön görüşme yapıldı. Yabancılarımızın hangisini plase edebilirsek yabancı santrafor alabiliriz ama önceliğimiz kanat ve stoper. Transferdeki tek yetkili kulüp başkanıdır. Dalgalar kayaları nasıl oyuyorsa biz de bu zorlukları öyle geçeriz.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam