Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Beşiktaş - Bursaspor maçı sonrası gerginlik!

TarafındanAA

Güncellendi 15/02/2015 - 20:29 GMT+2

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Bursaspor'u 3-2 mağlup eden Beşiktaş, zirvedeki yerini korudu.

Beşiktaş - Bursaspor

Görsel kaynağı: Eurosport

Son dakikaları adeta nefes kesen maçta 90+4. dakikada bulduğu penaltı golüyle rakibini mağlup eden siyah-beyazlılar, puanını 47'ye yükseltti ve liderliğini sürdürdü.
Bursaspor, 12. dakikada Bakambu'nun golüyle öne geçerken, Beşiktaş 23. dakikada Demba Ba ile rakibine karşılık verdi. 
Karşılaşmanın son dakikaları ise adeta gol düellosuna sahne oldu. Beşiktaş, 87. dakikada Gökhan Töre ile öne geçti. Bursaspor, 3 dakika sonra Ozan Tufan ile skoru 2-2'ye getirdi. Maç berabere bitecek diye beklenirken, Beşiktaş, 90+4. dakikada Demba Ba'nın penaltı golüyle sahadan 3-2 galip ayrıldı.
Maç bitiminde gerginlik
Karşılaşmanın bitiminde iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı. 
Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Ramon Motta ile vatandaşı Bursasporlu Fernandao'nun tartışması üzerine saha bir anda karıştı. Araya giren diğer futbolcular olayı yatıştırmaya çalıştı. Bu sırada Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş de oyuncularını sakinleştirmek için çaba gösterdi.
Bursasporlu oyuncular ayrıca, son dakikada penaltı kararı verip, Şener Özbayraklı'ya kırmızı kart gösteren hakem Mustafa Kamil Abitoğlu'na da tepki gösterdi.
Beşiktaşlı futbolcular, olaylar yatıştıktan sonra doğu tribününün önüne giderek, galibiyeti taraftarlarıyla kutladı. Senegalli futbolcu Demba Ba, futbolcu arkadaşlarının önüne geçerek, tribünleri coşturdu.
Demba Ba'nın 22. golü
Beşiktaş'ın Senegalli futbolcusu Demba Ba, Bursaspor'u da boş geçmedi ve attığı 2 golle bu sezon resmi maçlardaki gol sayısını 22'ye yükseltti.
Maçın 23. dakikasında siyah-beyazlıların beraberlik, uzatma bölümünde de penaltıdan galibiyet golünü kaydeden Senegalli futbolcu, Spor Toto Süper Lig'de de 13. golüne ulaştı. 
Siyah-beyazlı formayla ligde üst üste dördüncü maçında da golle buluşan Demba Ba'nın Türkiye Kupası'nda 1, Avrupa kupalarında ise 8 golü bulunuyor.
Senegalli futbolcu, ligde 17, Türkiye Kupası'nda 3, Avrupa kupalarında da 8 olmak üzere toplam 28 maçta forma giydi.
Bu arada Demba Ba, bu sezon ligde üçüncü kez penaltıdan gol attı. Senegalli futbolcu, daha önce Kasımpaşa ve Çaykur Rizespor maçlarında da penaltıdan birer gol kaydetmişti.
Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki ilk lig galibiyeti
Bursaspor'u 3-2 mağlup eden Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bu sezon ilk kez bir lig karşılaşmasını kazandı.
Siyah-beyazlılar, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bu sezon daha önce oynadıkları 4 Süper Lig maçının 2'sini kaybetti, 2'sinde ise berabere kaldı.
Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor ile berabere kalan "Kara Kartallar", Fenerbahçe ve Galatasaray'a ise mağlup olmuştu. 
Tolga Zengin ilk yarıda sakatlandı
Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin, maçın ilk yarısında sakatlanarak, oyuna devam edemedi.
Maçın 12. dakikasında Bakambu'nun attığı gol sonrası sakatlık geçiren Tolga, sahada yapılan tedavisinden de sonuç alınamayınca, 15. dakikada yerini Cenk Gönen'e bıraktı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam