Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Galatasaray'dan dördüncü yıldıza dev adım!

Eurosport Türkiye

Güncellendi 24/05/2015 - 23:20 GMT+3

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Beşiktaş'ı konuk eden Galatasaray sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı ve şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj yakaladı.

Galatasaray - Beşiktaş

Görsel kaynağı: Eurosport

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftası şampiyonluk düğümün büyük oranda çözüleceği bir maça sahne oldu. Şampiyonluk için dört puana ihtiyacı olan Galatasaray'ın Beşitaş'ı konuk ettiği 90 dakika sarı kırmızılı takımın istekli futboluyla başladı.
Geride kalan iki sezonda derbi galibiyeti bulunmayan Slaven Bilic maça Günay, Atınç ve Necip gibi Beşiktaş altyapısından yetişen üç futboluyla başlarken, devre arası takıma katılan sağ bek Daniel Opare de Ramon Motta'nın sakatlığı nedeniyle sol bekte görev alarak başladı.
Sarı kırmızılı taraftarlar maç öncesi yaptıkları dördüncü yıldız koreografisiyle şampiyonluğu ne kadar istediklerini bir kez daha gözler önüne sererken, Galatasaraylı futbolcular da maça şampiyonluk için çok hızlı başladı.
6. dakikada Telles'in yaptığı ortayla etkili gelişen Galatasaray atağında Yasin ceza sahası içerisinden kaleyi yokladı ama Sivok kaleye yönelen bu topu vücuduyla önledi.
10. dakikada Beşiktaş orta alanında topla buluşan Yasin Öztekin üç Beşiktaşlı oyuncuyu çalımlayarak çektiği şut kaleci Günay'dan sekince pozisyonu iyi takip etti ve dönen topu tamamlayarak takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.
Galatasaray - Beşiktaş Yasin Öztekin ve Sabri Sarıoğlu
Erken gelen gol sonrası savunma güvenliğini ön planda tutan Galatasaray 20. dakikada kalesinde büyük bir tehlike yaşadı. Sosa'nın kullandığı serbest vuruşa iyi yükselen Demba Ba'nın kafa vuruşu direkten geri dönerken, pozisyonu takip eden Necip'in şutu savunmadan sekti. Beşiktaş 26. dakikada bir kez daha etkili geldi ancak sağ kanatan kale sahasına yapılan ortaya hiçbir Beşiktaşlı dokunamadı.
31. dakikada Telles sol kanattan ortaladı, arka direkte topla buluşan Yasin gelişine vurdu ama yakın mesafeden yapılan bu vuruş farklı şekilde dışarı çıktı.
36. dakikada Sosa ceza sahasının hemen dışından frikiği kullandı ancak Arjantinli oyuncunun şutu barajı geçmedi. 38. dakikada frikik fırsatı bu kez Galatasaray'ındı. Selçuk'un plasesi kaleyi bulmadı.
Maçın ilk yarısı 1-0'lık Galatsaray üstünlüğüyle sona erdi.
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ikinci 45 dakikaya Oğuzhan Özyakup&Serdar Kurtuluş değişikliğiyle başlarken, Serdar'ın boşalttığı savunmanın sağına Atiba geçti.
48. dakikada Oğuzhan'ın sağ kanattan yaptığı ortada Demba Ba topla buluştu ancak Senegalli oyuncu top kontrolünü iyi yapamayınca Beşiktaş önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi.
49. dakikada Kerim Frei ceza sahasına girerken kaleyi yokladı, Hakan Balta'nın elinden seken topta maçın hakemi Hüseyin Göçek penaltı itirazlarına karşın oyunu devam ettirdi.
52. dakikada Demba Ba, Melo'nun hatasını iyi değerlendirerek Tolgay'ı ceza sahası içinde topla buluşturdu ancak gurbetçi futbolcunun şutu Muslera'da kaldı.
58. dakikada Demba Ba ceza sahası dışından kaleyi yokladı ancak Muslera güçlükle iki hamlede de olsa gole izin vermedi. 59. dakikada Sosa'nın pasıyla topla buluşan Demba Ba bir kez daha şansını denedi ancak Uruguaylı kaleci yine başarılıydı.
60. dakikada Galatasaray ceza sahasında büyük bir karambol yaşandı ancak önce Atınç sonra Necip topu ağlarla buluşturamadı.
68. dakikada Oğuzhan ceza sahası dışından vurdu ama Muslera için kolay bir şuttu.
65. dakikada Burak Yılmaz yerini Umut Bulut'a bırakırken bu değişiklikten memnun değildi. Oyuna giren takım arkadaşına şans dileme rituelini gerçekleştirmeyen Burak, yedek kulübesine yönelirken kendisine elini uzatan Hamza Hamzaoğlu'na da oldukça soğuk davranarak soru işareti oluşturdu.
Hamza Hamzaoğlu - Burak Yılmaz
74. dakikada Galatasaray üçe iki bir şekilde kontra atak fırsatı yakaladı. Hamit'in yaklaşık 60 metre sürüp topu Sneijder'e bıraktığı pozisyonda Hollandalı oyuncunun şutu Opare'den sekerek kornere çıktı.
77. dakikada gerginlik zirve yaparken iki takım futbolcuları arasında yaşanan tartışma sonrası Yasin ve Sosa sarı kart gördü.
79. dakikada Selçuk'un sert şutu kaleci Günay'dan sekti. Atağın devamında topla tekrar buluşan Selçuk, ceza yayı üzerinde Sneijder'e bıraktı. Hollandalı oyuncu etkili ve şık bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve takımını rahatlattı: 2-0
83. dakikada Demba Ba yerini Cenk Tosun'a bırakırken, ilk yarıda gördüğü sarı kartla son hafta öncesi cezalı duruma düşenSenegalli oyuncu sezonu 18 golle tamamladı.
Galatasaray - Beşiktaş Demba Ba ve Hüseyin Göçek
Maçın kalan bölümü Galatasaraylı taraftarların tribün şovuna sahne olurken, sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Galatasaray şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.
Bu sonucun ardından puanını 76'ya yükselten Galatasaray en yakın rakibi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını altıya yükseltirken, şampiyonluk yolunda da dev bir adım attı. Fenerbahçe'nin yarın oynayacağı Başakşehir maçından galibiyetle ayrılamaması halinde 20. şampiyonluğuna ulaşarak dördüncü yıldızı takacak olan Galatasaray, Fenerbahçe'nin kazanması halindeyse 34. haftada Rize'de alacağı 1 puanla şampiyonluğa ulaşacak.
Derbiden 2-0'lık yenilgiyle Beşiktaş'sa geçtiğimiz haftaki şampiyonluk umudunun ardından bu hafta da Şampiyonlar Ligi umudunu yitirdi. 33 hafta sonunda 66 puanda kalan siyah beyazlı takımın 70 puanlı Fenerbahçe'yi yakalama şansı bulunmuyor.
Galatasaray - Beşiktaş Mondragon
Statta tanıdık isimler
Sarı-kırmızılı ekibin eski futbolcuları Arda Turan, Tomas Ujfalusi ve Ali Faryd Mondragon, Beşiktaş derbisini statta izledi. İspanya'da Atletico Madrid forması giyen Arda Turan, La Liga 'da maçların tamamlanmasının ardından soluğu İstanbul'da alırken, eski takımının şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan Beşiktaş müsabakasını da statta takip etti. Galatasaray'da hem futbolculuk hem de sportif direktörlük görevleri üstlenen Tomas Ujfalusi de bu önemli maçta eski takımını tribünden desteklenler arasında yer aldı. Sarı-kırmmızılı ekipte 6 sezon kalecilik yapan Kolombiyalı file bekçisi Ali Faryd Mondragon da derbi maçı statta izleyen tanıdık isimler arasında yer aldı. Maç öncesi kendisine plaket verilen Mondragon, iki oğluyla birlikte sahaya inerken, tribünleri gezerek taraftarları da selamladı. Öte yandan, Fransa'nın Saint-Etienne takımında forma giyen milli futbolcu Mevlüt Erdinç de derbi maçı Türk Telekom Arena'dan izledi.
Arena doldu
Galatasaray-Beşiktaş derbisi, Türk Telekom Arena'nın bu sezon en kalabalık gününe sahne oldu. Sezon başından beri stadını doldurmakta güçlük çeken sarı-kırmızılı ekip, Beşiktaş derbisinde taraftarının tam desteğini aldı. Beşiktaş seyircisinin yer almadığı maçta, rakip takım taraftarları için ayrılan bölüm de Galatasaray taraftarlarına açılırken, stadın büyük oranda dolduğu gözlendi. Ligde son oynanan Gençlerbirliği karşılaşmasını izleyen 37 bin 105 kişi, bu sezonki taraftar rekoru olarak duyurulurken, Beşiktaş derbisinde resmi sayının çok daha yüksek olması bekleniyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam