Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Hiçbir kulüpte olmayan bu dostluk..."

Eurosport Türkiye

Güncellendi 05/10/2014 - 19:26 GMT+3

Konyaspor karşısında zor da olsa kazanan Fenerbahçe'nin son durumunu editörlerimizden Uğur Aktan değerlendirdi.

Fenerbahçe resmi sitesi aracılığıyla bayrak çağrısı yaptı

Görsel kaynağı: Eurosport

"Kadıköy'de henüz ilk yarıda 10 kişi kalan sarı lacivertli takım, maçın büyük bölümünü eksik oynamasına karşın taraftarının büyük desteğiyle rakibinin üzerine adeta kabus gibi çökerken, bir stadyum dolusu insan 90 dakika sonunda oynanan futboldan adeta mest oldu"
Şut: 20-7
İsabetli şut: 12-4
Orta: 30-15
Gol pozisyonu: 9-4
Bu yazının Fenerbahçe'nin Bekir İrtegün'ün atılmasıyla 45 dakika 10 kişi oynadığı Konyaspor maçının yazısı olmasını bekliyorsanız yanılıyorsunuz, çünkü değil. Yine de istatistiklerin geçtiği maçın tarihi çok uzak değil, geçen sezon Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş maçına ait. Hatırlanacağı gibi Raul Meireles'in 30. dakikada kırmızı kartla atılmasıyla birlikte 10 kişi kalan sarı lacivertli takım, 83. dakikada Kuyt ile beraberliği yakalarken, son bölümde verilmeyen bir penaltıyla da adeta galibiyetten olmuştu.
Aradan geçen 11 ayda o gün 60 dakika 10 kişi oynayıp rakibine sahayı dar eden takım şampiyonluğunu ilan ederken, teknik direktörü de yeni sezona girerken özel hayatı nedeniyle istifaya zorlandı ve Fenerbahçe altıncı sırada tamamlanan 2002-2003 sezonunun ardından ilk kez yola yardımcı antrenörle devam etme kararı aldı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal
Ve dün... Bekir İrtegün'ün atılmasıyla 45 dakika 10 kişi oynamak zorunda kalan Fenerbahçe sahadan 3 puanla ayrılmayı başarsa da oynanan futbol taraftarlarını tatmin etmekten oldukça uzaktı. Merak eden varsa dün gece oynanan Konyaspor maçının istatistikleri aşağıda...
Şut: 9-19
İsabetli şut: 5-9
Orta: 17-15
Gol pozisyonu: 5-4
Aykut Kocaman Trabzon'da şampiyonluğu kazandıran o golü attığında 6.5 yaşındaydım. Net hatırladığım şampiyonluklar 2001, 2004, 2005, 2007, 2011 ve 2014. Hepsi Aziz Yıldırım döneminde yani. Her biri çok özel, çok güzel ve tamamının arkasında büyük bir taraftar desteğiyle kenetlenmiş bir camia var.
Futbolcusunun tribünlere, tribünlerinin maça gitmediği bir ortamda geride kalan 5 haftada topladığı 10 puanla iyi kötü bir şekilde yarışa devam eden Fenerbahçe, Alex'le başlayan, başkan Yıldırım'ın şampiyonluğun kutlandığı gün taraftara yaptığı çıkışla devam eden, ve son olarak Ersun Yanal'ın ayrılık süreciyle birlikte tekrar gündeme gelen yönetim tarzı nedeniyle taraftarıyla kopukluk yaşıyor gibi görünüyor.
Dün gece oynanan futbolun ardından Ersun Yanal'a yanlış yapıldığını düşünen ve hem Ersun Yanal hem de oynanan futbol nedeniyle tepki gösteren taraftarları gözlemlemek zor değildi. Fenerbahçe, taraftarlarının bölündüğü benzer bir süreçten Alex'in gönderildiği 2012-2013 sezonunda da geçmiş ve sezon Galatasaray'ın 10 puan gerisinde ikinci sırada tamamlanmıştı.
Egemen'in sakatlığıyla savunmada büyük sıkıntılar yaşayan Fenerbahçe'ye transfer gerekir mi bilmem ama şampiyonluk için "Hiçbir kulüpte olmayan bu dostluk, yıllar yılı hep şampiyon olduk" diyen o marş tekrar tekrar dinlenilmeli sanki...
Uğur Aktan
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam