Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Bilic ve Güneş arasındaki farklar

Eurosport Türkiye

Güncellendi 12/08/2015 - 08:28 GMT+3

Beşiktaş'ın yıldızlarına göre Şenol Güneş ve Slaven Bilic arasında büyük fark var.

Beşiktaş - Bursaspor Slaven Bilic ve Şenol Güneş

Görsel kaynağı: Eurosport

Slaven Bilic’le 2 yıllık beraberliğini yeni sezon öncesinde noktalayan ve yoluna Şenol Güneş’le devam etme kararı alan Siyah-Beyazlılar’da, deneyimli teknik adam önderliğinde kısa sürede büyük değişim yaşandı.
İlk olarak Başkan Fikret Orman’ın yöneticiler; Ahmet Nur Çebi ve Mete Vardar’ın Futbol Şubesi’ndeki görevlerine son verilmesi kararını almasında direkt etki eden Güneş, takıma da yeni bir hava kazandırdı.
Gerek oyuncularla ilişkileri gerekse de çalışma metotları bakımından Slaven Bilic’ten oldukça farkı bir görüntü çizen Şenol hoca, kısa sürede disiplinli yapısıyla şampiyonluk yolunda büyük fark yarattı. İşte Güneş’in; Bilic dönemine göre takıma getirdiği 5 fark;
1- Sınırları baştan belirledi
Hırvat çalıştırıcı, Beşiktaş’ta görev yaptığı 2 yıllık süre boyunca oyuncularına arkadaş gibi davrandı ve öğrencilerinden de kendisine bu gözle bakmasını istedi.
Gerek antrenmanlarda gerekse de özel zamanlarında oyuncularla sık sık beraber zaman geçiren Bilic, oyuncularıyla arasına mesafe koymadı.
Bu durum zaman zaman oyuncularla arasının açılmasına yol açtı. Şenol Güneş ise Nevzat Demir Tesisleri’ne ayak basmasının ardından bu durumu rafa kaldırdı. Gerektiğinde futbolcularla şakalaşan Güneş, hoca ve oyuncu arasındaki çizgiyi ilk günden çizdi ve bu farkı hissettirdi.
2- Antrenmanlar artık daha zorlu
Bilic döneminde genel olarak antrenmanlarda benzer çalışmalar üzerinde duran Siyah-Beyazlı futbolcular, Şenol Güneş’in gelmesinin ardından en büyük değişimi bu konuda hissetti. Almanya ve Avusturya’da genel olarak günde çift idman yapan futbolcular, Şenol hocanın takıma getirdiği yeni çalışma metotlarıyla oldukça zorlandı.
Bu konuda sık sık kendi aralarında antrenmanların yorucu geçmesiyle ilgili olarak görüş alışverişinde bulunan futbolcular bu durumun meyvelerini yeni sezonda alacakları konusunda birleştiler.
3- Profesyonel yönetim başladı
Beşiktaş’ın başında özellikle maçlar sırasında duygularını kontrol etme konusunda sıkıntı yaşayan Slaven Bilic, birçok maçta hakemlerle girdiği tartışmalar sonucunda tribüne gönderilmişti. Bilic, bu konuda zaman zaman oyuncularıyla da problem yaşamasıyla gündeme gelmişti. Ancak Şenol Güneş, bu konudaki farkını da hemen gösterdi. Gerek oyuncularına yaklaşımları gerekse de yapılan hazırlık maçları sırasında profesyonel bir duruş sergileyerek bu tutumunun yeni sezonda da süreceğini gösterdi.
4- Artık herkes as oyuncu
Özellikle geçen sezon genel olarak belirlediği sınırlı bir kadro üzerinden 11 oluşturan Slaven Bilic’in bu davranışı da Şenol Güneş’in göreve gelmesiyle beraber rafa kalktı.
Yeni sezon hazırlıklarında Eslem Öztürk başta olmak üzere birçok genç isme şans veren 63 yaşındaki teknik adam, kadrodaki bütün isimlere as oyuncu gözüyle bakıyor. Bunu da yaptığı söylemlerle oyuncularına hissettiren Güneş’in bu tutumu, futbolcuları forma yarışı için daha da ateşledi.
5- Kart sorununa anında müdahele
Geçen sezon boyunca kart konusunda büyük problem yaşayan Siyah-Beyazlılar’da Slaven Bilic, bu durumun önüne geçme konusunda biraz geç kalmıştı.
Sezonun ortalarında oyuncularına bu konuda yaptırım uygulamaya başlayan Hırvat hocanın bu çabası da yeterli olmamıştı. Şenol Güneş ise geçen hafta oynanan Olympiakos maçının ardından bu konuyla ilgili olarak oyuncularıyla özel olarak görüştü.
Ramon Motta’nın penaltı yaptırdığı pozisyon sonrasında hakeme itirazda bulunan oyunculardan Olcay Şahan’ın sarı kart görmesi sonrasında Güneş, “Hakemlerle gereksiz dialoğa girmeyin. Bu durumu yeni sezonda görmek istemiyorum” diyerek yeni sezon öncesinde bu soruna noktayı koydu.
Fanatik
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam