Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Bilic... Paramı çabuk ver!"

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 27/08/2015 - 12:21 GMT+3

Bilic’i Beşiktaş’a getiren menajerlerden biri olan Ahmet Özkaya, Hırvat teknik adama yazdığı mektupta “Seni Beşiktaş’a ben getirdim. Ama menajerlik ücretimi alamadım” diyor.

Slaven Bilic - Beşiktaş

Görsel kaynağı: Eurosport

Özkaya, kendi payına düşen miktarın, Bilic’in gizli menajerlik yapan ağabeyine verildiğini söylüyor. Ayrıca “Bilic ve ağabeyi, müzmin sakat olan Eneramo’yu üçkağıt yaparak Beşiktaş’a aldılar” iddiasında bulunuyor.
Habertürk Gazetesi'ndan Atilla Türker'in haberi şu şekilde;
Elimde bir mektup var. Bilic’e yazılan bir mektup... Kim mi yazmış? Bilic’i Beşiktaş’a getiren menajerlerden biri olan Ahmet Özkaya... Ne mi yazmış? Meali şu:
- Bay Bilic... Seni Beşiktaş’a ben getirdim. Menajerliğini ben yaptım. Sayemde Beşiktaş’ı çalıştırdın... Menajerlik ücretimi niye ödemiyorsun? Niye sözünde durmuyorsun! Yakışıyor mu!.. Bana 57 bin 500 Euro borcun var. Çabuk öde lütfen... Yoksa yasal yollardan hakkımı arayacağım.
BİLİC BANA ‘KRALSIN’ DİYORDU
Beşiktaş divan kurulu üyesi olan ve 4 yıldır da menajerlik yapan Ahmet Özkaya... Aynen şu iddialarda bulunuyor:
- 2 sezon önce... Beşiktaş teknik direktör arıyordu. O dönem Kayserispor’u çalıştıran Prosinecki ile görüştüm. Kendisini iyi tanıyordum. Kayserispor’a ben getirmiştim. Çok iyi ve çok güvenilir bir teknik adamdır. Fakat... Kayserispor ile sözleşmesi devam ettiği için... Olumsuz sonuçlandı. Bunun üzerine Prosinecki’ye ‘Senin sözüne inanırım. Kimi önerirsin’ diye sordum. Bilic’in adını verdi. Hemen... Menajerlik yapan Ertan Göksu ile temasa geçtim. Çünkü Ertan Göksu, Bilic’in resmi menajeri olan Darko Nejasmic’i yakından tanıyordu. Karşılıklı görüşmeler sonucu... Bilic sözleşmeyi imzaladı. Buna göre Bilic... İlk yıl için 1 milyon 600 bin Euro, ikinci yıl için de 1 milyon 700 bin Euro alacaktı. Bilic imzayı atar atmaz, “Sen kralsın Ahmet... Senin üzerine adam tanımam. Sayende Beşiktaş’ı çalıştıracağım” diye boynuma sarıldı.
BEŞİKTAŞ, BİLİC İÇİN 330 BİN EURO MENAJERLİK ÜCRETİ ÖDEDİ
Beşiktaş’ta Süleyman Seba döneminde 8 yıl boyunca futbolcu izleme komitesinde görev yapan Ahmet Özkaya... Devamını şöyle getiriyor:
- Takdir edersiniz ki ortada bir menajerlik ücreti var. Ne kadar mı? Bilic’in 2 yıllık sözleşmesi 3 milyon 300 bin Euro olduğuna göre... Yüzde 10 üzerinden, 330 bin Euro... Nitekim ödedi bunu Beşiktaş... Darko Nejasmic ile Ertan Göksu’nun hesabına peyderpey toplam 330 bin Euro yatırıldı. Buna göre... Bilic’in resmi menajeri olan Darko, 330 bin Euro’nun yarısı olan 165 bin Euro’yu... Ertan Göksu ile ben de 165 bin Euro’nun yarısı olan 82 bin 500’er Euro’yu alacaktık. Fakat... Olmadı. Ertan Göksu kendi hesabından benim hesabıma sadece 25 bin Euro yatırdı.
PARAMI, BİLİC’İN AĞABEYİ ALMIŞ
Özkaya, devam ediyor:
- Aylar ayları kovaladı. Haliyle... Paramın peşine düştüm. Bana 57 bin 500 Euro daha verilmesi gerekiyordu... Ertan Göksu’yu defalarca aradım. Ertan Göksu da defalarca bana “Senin payına düşen miktarı... Bilic’in ağabeyi Domagoc tahsil etti. Çünkü... Domagoc da gizli menajerlik yapıyor” dedi. Param verilmedi. Oysa... Domagoc’un bu sürece en ufak bir katkısı olmamıştı. Tamam gizli menajer ama... O kadar... Ağabey-kardeş ilişkisi sonucu paralar Domagoc’un cebine girmiş. Olur mu böyle şey... Ben de bunun üzerine Bilic’i aradım. Çünkü benim muhatabım Bilic... Ama... Telefonuma hiç çıkmadı... Daha önce bana “Kralsın” diyen Bilic, benden sürekli kaçtı. Bunun üzerine ben de kendisine taahhütlü mektup yolladım. Mektubun kendisine ulaştığını iyi biliyorum. Ortak dostlar söyledi... Kayıtsız kaldı. Ayrıca telefonuna da çok sayıda mesaj attım. Yine kayıtsız kaldı.
SAKAT OLAN ENERAMO’YU ÜÇKAĞIT YAPARAK BEŞİKTAŞ’A ALDILAR
Ve ayrıca... İnanılmaz bir iddiada bulunuyor Özkaya:
- Eneramo’yu tanırsınız... Hani şu müzmin sakat olan Eneramo... Sivasspor’da oynadıktan sonra boşa çıktı. Ama ne oldu, biliyor musunuz! Eneramo’yu Beşiktaş’a zorla aldırdılar. Aldıran da Bilic’in ağabeyi Domagoc... Bu transferde de rol oynayan Domagoc, kardeşi Bilic’e söyleyerek Eneramo’yu Beşiktaş’a transfer ettirdi. Eneramo’nun müzmin sakat olduğunu Bilic de biliyordu, ağabeyi de... Ki o dönem Eneramo boşta geziyordu... Ve sakattı. Eneramo, sözleşme öncesi gerekli olan sağlam raporunu temin edebilmek için 1 ay boyunca hastane hastane dolaştı. Ama alamadı. Hiçbir hastane sağlam raporu vermedi. Fakat sonunda... Allem edildi, kallem edildi, bir hastaneden sağlam raporu uyduruldu. Bu raporla da sözleşme imzalandı. Hem de 2 yıllık... Yıllığı 1 milyon 200 bin Euro’dan... Haliyle Beşiktaş’ın 2 milyon 400 bin Euro’su havaya uçtu. Yazık değil mi? Beşiktaş resmen dolandırıldı. Söylemeye gerek yok tabii, Bilic’in ağabeyi bu cambazlık sonucu yüklüce para kazandı. Eneramo ise haliyle pek fayda sağlayamadan sakat sakat Beşiktaş’tan ayrıldı.
BİLİC, BEŞİKTAŞ’I HEP OYALADI
Son olarak... Şunu ifade ediyor Özkaya:
- Bilic, West Ham’la 9 ay önce flörte başladı. Ama hep sakladı. ‘Ortada bir şey yok’ dedi. Beşiktaş’ı oyaladı. Herkesi kandırdı. Sonunda da gitti.
HAYAT, BİLİC’İN AĞABEYİNE GÜZEL
Durum bu... Ortada ilginç iddialar var. Hemen söyleyeyim: Hayat, Bilic’in ağabeyi Domagoc’a güzel... Camiada herkes biliyor, Domagoc’un nasıl bir menajerlik yaptığını... Severim ben böyle menajerliği... Kardeş, teknik direktör... Ağabey, menajer... Getir, götür... Oh ne güzel... Olursa ikimize, olmazsa neyimize... Sonra da... Etik, metik...
Tabii, bu arada, asıl olan... Görüldüğü üzere... Menajerlerin tatlı bir dünyası var. Yeter ki... Biraz ahbap çavuş ilişkisi... Biraz da cambazlık ve kurnazlık... Artık kim kimi kandırırsa... Kim kimden ne alırsa... El altından işler... İteleme... İndiragandi... Şu, bu...
Sahi... Tonla para indiren bu menajerler... Hiç vergi ödüyorlar mı acaba! Hiç fatura kesiyorlar mı acaba!
Bir araştırılsa... Tadına doyum olmaz!
BİLİC, İYİ BİR AVUKAT!
Ahmet Özkaya’nın Bilic’e yazdığı mektupta ilginç tanımlamalar da var. Diyor ki Özkaya mektubunda; “Sizin bir işçi oğlu ve iyi bir avukat olduğunuzu biliyorum. Paramı istiyorum. Çünkü fatura kesme ve devlete vergi ödeme zorunluluğum var.”
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam