Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Metin Korkmaz: Eto'o ile sözleşme 7 kez değiştirildi

Eurosport Türkiye

Güncellendi 26/06/2015 - 16:47 GMT+3

Antalyaspor'un Eto'o transferinde yer alan Metin Korkmaz, zorlu geçen transfer dönemini anlattı.

Samuel Eto'o arrives in Turkey ready to sign for Antalyaspor

Görsel kaynağı: Eurosport

Samul Eto'o'nun Antalyaspor'la yaptığı transfer görüşmelerinde inisiyatif kullanan menajer Metin Korkmaz, Eto'o transferinde yaşanan süreci kaydetti.
Samul Eto'o'nun Antalyaspor'la yaptığı transfer görüşmelerinde inisiyatif kullanan menajer Metin Korkmaz, "Ön sözleşme imzalandı. Antalyaspor kendisine vaaddettiği her şeyi yerine getirdi. Antalyaspor'un yükselme maçlarında bu fikir ortaya çıktı. 'Yeni stada Eto'o ve Ronaldinho gibi bir dünya yıldızını getirelim' dedik. Taraftarı çekebileceğimizi, ses getireceğini söyledik. Şampiyonluk kesinleşince karar verdik aldık" dedi.
44 saat masada kaldık
Metin Korkmaz, "Eto'o transferinde tam bitti derken 7 defa mukavele değiştirildi. Anzi ile anlaşmasında tam 24 gün görüşülmüş. Barcelona dünyanın en büyük kulübü, onlarla anlaşmasına 6 gün aralıksız görüşüldükten sonra karar verilmiş. Biz de inanılmaz bir mücadele verdik. Antalyaspor yönetimi de onu almayı çok istediğini gösterdi. Bu Eto'o'yu etkiledi. Bu büyük bir proje. Antalyaspor'un kasasından 1 kuruş daha çıkmadan gerçekleştirilen proje. Sponsorluklarla ilgili çok ciddi bir çalışma yapıldı. Antalyaspor'un bu seneki bütçesinden bir kuruş çıkmaması için çabalıyoruz. Kendisiyle 44 saat görüştük. Masadan kalkmadık" ifadelerini kullandı.
Yıllık 3 milyon euro kazanacak
Korkmaz, "2+1 yıllık anlaşma. 2 senenin sonunda performansa göre uzayabilecek bir kontrat. Bonuslarla birlikte yıllık 3 milyon euro kazanacak. Banka teminat mektubu istemedi. Sadece sözleşmeyi kabul etti. Ülkemiz çok güzel; ama bu tür yıldızlarla masaya oturduğunuz zaman sanki bize Patoganya gibi bakıyorlar. 33 yaşında. Geçen sezon iki büyük Türk kulübü Eto'o yu almak için çok ciddi çaba sarf ettiler; ama olmadı. Fenerbahçe 3 sene önce de çok istedi. Geçen yaz Beşiktaş çok istedi. Görüştüler. Şartlar farklı, ama olmadı" diye konuştu.
Ronaldinho yüzde 51
Ronaldinho transferi konusunda da inisiyatif kullanan Korkmaz, "Ronaldinho transferi de bitecek. Antalyaspor'un Ronaldinho'yu transfer olasılığı yüzde 51" dedi.
Radyospor
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam