Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Emenike 31 yaşında

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 05/05/2011 - 13:47 GMT+3

Haftalardır Fenerbahçe’ye transferi konuşulan 24 yaşındaki Emanuel Emenike’nin 24 değil 31 yaşında olduğu iddiasının yarattığı sarsıntı devam ediyor. Habertürk yazarı Atilla Türker, Emenike’nin DNA testine girmesini istedi ve ekledi: “Bunu istemeyebilir. Emenike ilaç da kullanıyor olabilir.”

emanuel emenike, habertürk

Görsel kaynağı: Eurosport

Dün Habertürk’ün eki HT Spor’un birinci sayfasında Atilla Türker imzasıyla yayınlanan haberde, “Karaükspor’un 10 milyon avro bonservis bedeli biçtiği ve Fenerbahçe ile anlaştığı iddia edilen Nijeryalı golcünün nüfus kağıdı 7 yıl genç çıkartıldı. Menajeri Erdem Konyar, sır gibi saklanan gerçeği yakındostlarına kimseye söylememeleri şartıyla anlattı. Detaylı bir kemik testi sonrası Emenike’nin yaşının ortaya çıkacağı öğrenildi” denilmişti.

TRT3 kanalında yayınlanan Spor Manşet programına bu sabah telefonla bağlanan Atilla Türker, konuyla ilgili soruları yanıtladı. Emenike’nin yaşının gerçekte 31 olduğunu futbolcuya çok yakın iki kişiden duyduğunu anlatan ve haber kaynağını açıklamayacağını vurgulayan Türker, şu açıklamada bulundu:

“Üç dört gün önce öğrendim”
Haber kaynağım benimle beraber mezara kadar gider ama kamuoyunu aydınlatmaya çalışayım. Emenike daha önce Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nde idmanlara çıkmış ve olmamıştı. Ankaragücü’de beğenilmedi. Gençlerbirliği’de ise yabancı kontenjanı doluydu. Bu kulüplerden birinde görevli bir arkadaşım beni arayarak, ‘Emenike’nin menajeri Erdem bana Nijeryalı golcünün yaşı gerçekte 31’ dediğini aktardı. Bu üç-dört günlük bir olay. Bunu, kaynağı saklı kalmak kaydıyla yazıp yazamayacağımı sordum ve kabul etti. Emenike’nin menajerine de onaylatıldı. Ve ‘Bu olayı Türkiye’de duyan dördüncü kişi sensin’ dedi.
“Menajeri kendini deşifre etti”
Piyasada çok sayıda menajer var. Ben de aramaya başladım. Hepsinden görüş aldım. Onların görüşleri, ‘Afrikalılar’da böyle olur’ yönündeydi. Ama ben tatmin olmadım. Somut bir şey bekliyordum. Dün menajeri kendini deşifre etti. Mehmet Bey Radyospor’a konuştu. Emenike’nin yaşının fazlasıyla büyük olduğunu söyledi. Aktardığına göre, Emenike ilk ayında Mehmet Bey’in evinde bir ay kaldı. Lisanlı olmayan Mehmet ismindeki menajer, Emenike’nin kendisine yedi yaş büyük olduğunu söylediğini aktardı. Bunları ortaya koymakta bir sakınca görmedim.Siz olsanız bu haberi yazmaz mıydınız?
“İlaç da kullanıyor olabilir”
DNA testinin yapılmasını istiyorum. Ben haberimin doğru olduğuna kanaat getiriyorum. Yedi olmayabilir, beş yaş da büyük olabilir. Ama Emenike’nin yaşı 24 de çıkabilir. Davayı kaybedersem tazminat ödemem söz konusu olduğunda üzülmem. Ama yaşı 24 çıkarsa, vicdani olarak rahatsızlık duyarım. Ben bunun yapılmasını istiyorum. Emenike DNA testine girsin. Nasıl saç testinde Daum’un kokain kullandığı tespit edildi… Ama Emenike’nin teste gireceğini sanmıyorum. Başka nedenlerden dolayı. İlaç da kullanıyor olabilir.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam