Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

En büyük Fenerbahçe

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 23/05/2011 - 09:48 GMT+3

Fenerbahçe, son hafta kabusuyla gittiği Sivas’ta 18. şampiyonluğunu ilan etti. Başta futbolcular olmak üzere Aykut Kocaman, Aziz Yıldırım, teknik heyet ve yöneticiler… Sarı-lacivertli taraftarlar geçen yıl yaşadıkları büyük travmanın kötü hatıralarını, şampiyonluk coşkusuyla sildi. Basın özetleri...

fenerbahçe, şampiyonluk, sabah

Görsel kaynağı: Eurosport

HÜRRİYET
“Şampiyon Fenerbahçe” Sivas’tan zaferle çıkan sarı-lacivertliler Süper Lig’de 18. Kez mutlu sona ulaştı. Dört yıldıza iki kaldı. Kader maçında Santos’la perdeyi açan Kanarya, Selçuk, Alex ve Yobo’nun golleriyle hedefine ulaştı. Galatasaray’ın bir adım önüne geçe Fenerbahçe iki kez daha şampiyon olursa, dört yıldızı takan ilk takım olacak.
“Fenerbahçe Türkiye’deki bütün kulüplerin üzerinde” Emre Belözoğlu, “Takım anlamında da Türkiye liginin üzerinde bir kadromuz var. Fenerbahçe uzun senelerdir iyi yönetiliyor. Artık bazılarının bayrağı eline alıp Avrupa’da başarılı olması gerekiyor” dedi.
“Hiçbir yere gitmiyorum” Aykut Kocaman, takımdan ayrılacağı iddialarını kesin bir dille yalanladı. Bir ara görevi bırakacağı iddia edilen Kocaman’ın durumu netleşti. Genç teknik adam, yönetimle herhangi bir görüşme yapmamasına rağmen, Aziz Yıldırım ile arasındaki güven ilişkisinden dolayı takımın başında kalacak.
“Arkadaşlar mucize yarattınız” Başkan Aziz Yıldırım, futbolcularını böyle kutladı: En büyük Fenerbahçe… Şampiyon Fenerbahçe…” sesleri arasında şampanyaların patladığı soyunma odasında Başkan Yıldırım oyuncularını, “17 maçta 16 galibiyet aldınız. Bu bir mucize” diyerek tebrik etti.
“Şampiyonluğa ismimi kazıdım” Fenerbahçe’inn mutlu sona ulaşmasının baş mimarı olan Alex de Souza, “Sezon başında çok tartışıldım. Buna da cevabımı sahada verip, kendimi kanıtladım” dedi.
Harikalar yaratan Brezilyalı yıldız, kendisi ve takım arkadaşları adına sıkıntılı geçen bir sezonu mutlu şekilde istediklerini elde ederek geride bıraktıklarını söyledi: “Sakin görüntümün altında fırtınalar kopuyor. Sıkıntılı dönemlerimde eşim yanımda olmasa, burada olmayabilirdim. Bu şampiyonluğa ismimi kazıdım” diyen Alex, çok yıprandığını da dile getirdi.” Alex, 28 gol ve 14 asistle kral oldu.
“Bugün resmi tatil olsun” Fenerbahçe’nin milli kalecisi Volkan Demirel, yetkililere seslendi. “İstanbul’da bizi bekleyen taraftarımızla kucaklaşacağız. Bence resmi tatil olması lazım. Çünkü Fenerbahçe büyüklüğü her yeri kilitleyecek.”
SABAH
“Çılgın şampiyon”
*Son 18 maçın 17’sini kazandı.
*Bu sezon sahasında hiç yenilmedi.
*2011’de sahasında hiç gol yemedi.
*9 puan geriden gelip zafere ulaştı.
*Son maçında 3 gol yedi 4 atıp ipi göğüsledi.
*18’inci şampiyonluğuyla ligin en büyüğü oldu.
“Haram puan yok” Emre, “Yüreğimizi ortaya koyduk. Sadece Trabzonlu futbolcuları kutluyorum. Kim şampiyon olsa hak edecekti. Haram puan almadan unu başardık” dedi.
“Kadıköy sarı” Fenerbahçe Sivas’ta 18. şampiyonluğa ulaştı. Akılları, gözleri, kulakları, gönülleri Sivas’ta olan İstanbul’daki Fenerbahçeliler Kadıköy’de toplanıp şampiyonluğu sabaha kadar coşkuyla kutladılar.
“Şampiyon” Fenerbahçe ‘son hafta kabusu’yla gittiği Sivas’tan 18. zaferle döndü. Sarı-lacivertliler, ilk yarıda skorun 1-1’e gelmesiyle yine endişe yaşasa da sırasıyla Andre Santos, Selçuk, Alex ve Yobo’yla mutlu sona ulaştı.
HABERTÜRK/HT SPOR
“Tek başına iktidar” Sivas'ı 4-3 yenen Kanarya, 3 sezon sonra Trabzon'un önünde averajla 18. şampiyonluğuna ulaştı ve %75'e karşı mücadele ettiği söylenen yarışta iktidarı eline geçirdi. Daha önce Denizli ve Trabzon maçlarında 'hüsran' yaşayan Fenerbahçe, bu kez 'gülen'di. San-Lacivertliler, Santos, Selçuk, Alex ve Yobo'nun golleriyle mutlu sona ulaştı, 7. kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı. Aykut Kocaman, Fenerbahçe'de hem futbolcu hem de teknik direktör sıfatıyla şampiyonluk yaşayan ilk isim olarak tarihe geçti. Alex ise 28 golle hem şampiyonluğun mimarı oldu hem de 'Gol Kralı' unvanını kazandı.
“7. kez Şampiyonlar Ligi’nde” Fenerbahçe, Avrupa arenasında yedinci kez UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yer alacak. Şampiyonlukla, Fenerbahçe camiası kadar, kulübün kasası da ‘bayram’ sevinci yaşadı. Kanarya, TFF ve Şampiyonlar Ligi’nden toplam 110 milyon TL’lik bir gelir kazanacak.
“Kırılmadık başardık” Teknik direktör Aykut Kocaman, Fenerbahçe’yi hem futbolcu hem de hoca olarak şampiyonluğa taşıyan ilk isim oldu, ama karşılaşma sonu tek söz söyledi. “Kırılma anlarında kırılmayan oyuncularıma teşekkürü bir borç bilirim.” Kocaman, “Hayaldi, gerçek oldu” dedi ve tacı da oyuncularına taktı.
“Geriye kaldı 1” Sezonun son bölümünde ‘beşibiryerde’ diyerek futbol, basketbol ve voleybolda beş şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe, dört zaferi cebe koydu. Geriye erkek basketbol şampiyonluğu kaldı.
“Türkiye’nin 4’te 1’ine hediye” Fenerbahçe’nin başarısında büyük payı olan Gökhan Gönül, 18. Şampiyonluk sonrası yukarıdaki sözleri kullandı ve “Türkiye’nin 4’te 3’ü Trabzon’un şampiyon olmasını istiyor” diyen Sadri Şener’e gönderme yaptı. Futboluyla taraftarın gönlünü fetheden Gökhan, “Benim adıma buruk bir kutlama olacak ama şampiyonuz sonuçta. Sakatlanıp çıktığım için üzgünüm. Ligin ikinci yarısında tek yürek olduk ve zafer geldi” dedi.
FANATİK
“Şampiyon Fenerbahçe” İnancın zaferi, bu bir şampiyonluk destanı... Ligin ilk yansını tam 9 puan geride kapatıp, 2. devrede 17'de 16 yaptılar. İmkansız gibi görünüyordu, başardılar. Fenerbahçe 18. kez Türkiye’nin en büyüğü. Sivas'taki final nefesleri kesti. 2 defa son haftada hayal kırıklığı yaşayan Kanarya, muhteşem taraftarının desteğiyle şeytanın bacağını kırdı. Santos, Selçuk, Alex ve Yobo'nun golleri tarihe geçti. Sabahlara kadar yer gök, "Şampiyon Fener" diye inledi.
Fenerbahçe takımı bugün saat 16.00'da Şamandıra Can Bartu Tesisleri'nden üstü açık otobüsle yola çıkacak. Kafile, Bağdat Caddesi'nden geçerek Şükrü Saraçoğlu Stadı'na giriş yapacak. Saat 20.30'da Saraçoğlu'nda şov başlayacak. Özel hazırlanan organizasyonda kupa töreni ve birçok sürpriz var. Taraftarlar 5 lira ödeyerek stada girebilecek.
“Kral” Bu sezon kırılmadık rekor bırakmayan Alex de Sozua son haftayı da boş geçmedi. Sambacı 51. Dakikada kullandığı frikikte kalitesini bir kez daha konuşturup Korcan’ı avlarken 2010/11 sezonu gol krallığı unvanını 28 golle perçinledi.
“Kocaman efsanesi” Yıllarca formasını terlettiği Fenerbahçe’de gol krallığı yaşayıp, 100’ler kulübüne giren Aykut Kocaman bu kez ‘teknik adam’ sıfatıyla zafere ulaştı. Genç çalıştırıcı futbolcu ve teknik adam olarak şampiyonluk yaşayıp, bir ilki başardı.
“Ben fena oluyorum” Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 75. dakikada kendini iyi hissetmediğini belirtip, tribünü terk etti. Bitime kadar içeriden çıkmayan Fenerbahçe Başkanı, yumruklarını havaya kaldırıp “Allah’ıma şükürler olsun” diyerek, şampiyonluğu kutladı. Aziz Yıldırım, son düdüğün ardından sevincini Galatasaray kongre üyesi olan kardeşi Acar Yıldırım’la paylaştı.
“Ne de olsa Selçuk” Beklenmedik anlarda beklenmedik gollere imzasını atan Selçuk Şahin, Sivas karşısında da skor 1-1’ken sahneye çıktı ve maçın kırılma anında sarı-lacivertliler’i sevince boğdu.
“70 milyon TL” 4 yıl aradan sonra gelen şampiyonlukla taraftarını sevince boğan Fenerbahçe, kasasını da dolduracak. Sarı-lacivertliler için aşarının maddi getirisi, en az 70 milyon TL olacak.
“Şampiyon ligine dönüyor” Geçen yıl Young Boys engeline takılıp Şampiyonlar Ligi hedefinden uzak kalan Fenerbahçe, elde ettiği zaferle gruplara direkt katılmayı garantiledi. Barcelona, Milan, Real Madrid, Manchester gibi Avrupa devleri Sarı-Lacivertliler’in muhtemel rakipleri.
“Biyonik adam Mehmet Topuz” Takım için canını dişine taktı. Bu uzun maratonda ne cezalı duruma düştü ne de sakatlandı. Her zaman yükselen performansıyla gündeme geldi. Ligin 34 maçında da sarı-lacivertli formayı terleten futbolcu: ‘Biyonik adam’ Mehmet Topuz.

AKŞAM
“Anadolu’da Fener ihtilali” Nefes nefese yarışta sarı-lacivert zafer… Geçen sezon şampiyonluğu son maçta Bursaspor’a kaptıran Fenerbahçe, ikinci ‘Anadolu İhtilali’ne izin vermedi. Sivas’ı deplasmanda 4-3 devirip şampiyonluk turunu Anadolu’da attı.
“İşte rakipler” Ligi şampiyon tamamlayan Kanarya, Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılma başarısını gösterdi. Fenerbahçe, 24 takımın direkt katılacağı ve 32 ekibin 8 grupta mücadele edeceği Devler Ligi’ne 3. Torbadan giriyor. Orada ise şu takımlar var. D.Kiev, M.Zenit, G.Rangers, Ajax, Leverkusen, Kopenhag, Olympiakos, Fenerbahçe.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam