Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fenerbahçe - Ankaragücü

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 15/05/2011 - 13:38 GMT+3

Lider Fenerbahçe, bitime bir hafta kala bu sezon iki kez karşılaşıp yenemediği Ankaragücü'nü Kadıköy'de konuk edecek. Fenerbahçe bugün kazanır, Trabzonspor ise mağlup olursa sarı-lacivertli ekip şampiyonluğunu ilan edecek. Karşılaşmayı Eurosport.com Türkiye'den canlı olarak takip edebileceksiniz.

fenerbahce ankaragücü

Görsel kaynağı: AA

Fenerbahçe
Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonuna 15 Ağustos 2010 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Medical Park Antalyaspor'u 4-0 yendiği maçla iyi bir başlangıç yapan, son iki hafta öncesi şampiyonluk yarışını sürdüren sarı-lacivertliler, Kadıköy'deki kapanışı da biletlerinin tamamının satıldığı maçta iyi bir sonuçla yapmayı hedefliyor. Sarı-lacivertliler, Ankaragücü maçını kayıpsız geçer, Trabzonspor da İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında yenilirse, ligin bitimine bir hafta kala matematiksel olarak şampiyonluğu garantileyecek.
Fenerbahçe’de bu maç öncesi cezalı futbolcu bulunmazken, Özer Hurmacı sakatlığından ötürü forma giyemeyecek.
Ankaragücü
Ligde herhangi bir iddiası bulunmayan Ankara’nın sarı-lacivertli ekibi son dört haftadır yenilgi yüzü görmedi. Mesut Bakkal döneminde iyi bir futbol ortaya koyup sadece bir kez yenilen Ankaragücü, bu süreçte rakip ağlara 19 gol bıraktı.
Sarı-lacivertlilerde Mehmet Çoğum, Ümit Kurt ve Muhammet sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.
Bilinmesi gerekenler
-Fenerbahçe ile Ankaragücü ligde bugün 96. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında ligde şimdiye dek yapılan 95 maçta, Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 60-9 gibi büyük bir üstünlüğü göze çarpıyor. Renktaşlar, 26 maçta ise eşitliği bozamadı.
-Fenerbahçe ile Ankaragücü, ligde şimdiye dek İstanbul'da 47 kez karşılaştı. Fenerbahçe, genel toplamdaki üstünlüğünü İstanbul'daki maçlarda da göstererek renktaşına galibiyet sayısında 34-3 gibi açık ara üstünlük kurdu.
-Fenerbahçe ve Ankaragücü’nü bu sezon karşı karşıya getiren iki maçta da gülen taraf Ankara’nın sarı-lacivertli ekibi oldu.
-Sarı-lacivertli oyunculardan Emre Belözoğlu, Caner Erkin, Cristian Baroni, Gökhan Gönül, Joseph Yobo, Özer Hurmacı ve Miroslav Stoch'un, bugün oynanacak maç öncesi ligde üçer sarı kartı var.
-Ligde en son 16. haftada, 12 Aralık 2010'da deplasmanda Ankara temsilcisine 2-1 mağlup olan sarı-lacivertliler, 2011 yılında ligde yenilgi yüzü görmedi.
Bahis oranları
Fenerbahçe: 1,05
Beraberlik: 6,25
Ankaragücü: 12.50
Muhtemel 11’ler
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Andre Santos, Mehmet Topuz, Emre, Selçuk, Stoch, Alex, Niang.
Ankaragücü: Senecky, Uğur, Rajnoch, Aydın, Özgür Çek, Gabric, Adem, Kağan, Murat, Fatih Tekke, Sestak.
Saat 20.00'de başlayacak ve Cüneyt Çakır'ın yöneteceği müsabakayı 19.30'dan itibaren Eurosport.com Türkiye'den canlı olarak takip edebilirsiniz.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam