Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İnönü'de keyifli veda

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 17/05/2011 - 00:04 GMT+3

Beşiktaş, bu sezon İnönü'de oynadığı son karşılaşmada Eskişehirspor'u 3-1 mağlup etti. Siyah-beyazlıların gollerini Fernandes, Simao ve Almeida atarken, Es Es'in tek sayısı Erkan'dan geldi.

beşiktaş

Görsel kaynağı: AA

Ligde 33. haftanın kapanış maçında Türkiye Kupası’nı kazanan Beşiktaş ile ligde yedinci sırada yer alan ve herhangi bir hedefi kalmayan Eskişehirspor, İnönü Stadı’nda karşı karşıya geldi. Avrupa biletini cebine koyan siyah-beyazlılar için bu maçın artık bir önemi kalmamıştı.
İki takımın da hedefsiz olması maçı da yansıdı. Eskişehirspor uzun toplarla çıkmak isterken, Beşiktaş önde baskı kurmak amacındaydı fakat bu iki istek de taraflar için hayata ilk 15 dakikada gerçekleşmedi. Maçın ilk tehlikesi 15’te yaşandı. Quaresma sağdan içeri girerken Simao’yu gördü. Türkiye Kupası’nın Beşiktaş’a getiren penaltıyı atan Portekizli, bu kez hedefi tutturamadı.
Umudun uzun toplardan sonra duran toplara çeviren Eskişehirspor ise ilk denemede golü buldu. Güzel bir duran top organizasyonu yapan kırmızı-siyahlılar, eski Beşiktaşlı Erkan Zengin’i Cenk’le karşı karşıya bıraktı. Erkan, rahat pozisyonda golü attı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Yediği golden sonra uykudan uyanan Beşiktaş baskısını arttırdı ve ilk yarı bitmeden golü buldu. Kupa maçında çok etkili olan Fernandes, çalımlarla ceza sahasına girerek düzgün vurdu: 1-1.
İkinci yarı, ilk devreye nazaran daha tempolu başladı. 48’de Es Es gole yaklaştı. İlk golün sahibi Erkan, dar açıdan vurdu, top direkten döndü. 57’de ise Quaresma kendi sahasından aldığı topu sürükledi ve korner kazandırdı. Kullanılan atışa iyi yükselen Almeida, Beşiktaş’ı 2-1 öne geçirdi.
Maçın son yarım saatlik diliminde iki takım da gole yaklaştı ancak skor değişmedi. 65'te Almeida vurdu, Ivesa'da kaldı. 73'te ise Batuhan zoru başardı; altı pastan golü kaçırdı.
Müsabaka böyle bitecek derken Quaresma sahneye çıktı. Enfes hareketler yapan Portekizli'nin topunu Nadarevic elle kesti. Kazanılan penaltıyı Simao gol yaptı: 3-1
Simao'nun golü maçın da skorunu belirledi. Beşiktaş bu sonuçla İnönü'de sezonu 3 puanla kapattı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam