Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Moralimiz yerinde"

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 07/07/2011 - 17:05 GMT+3

Şike ve teşvik primi soruşturmasında en çok adı geçen kulüp Fenerbahçe Futbol Takımı'nın kaptanı Alex de Souza, sarı-lacivertlilerin kamp yaptığı Topuk Yaylası'nda basın toplantısı düzenledi.

alex de souza, fenerbahçe, 2011

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza şu açıklamalarda bulundu:
Hedefimiz bir kez daha şampiyonluk
Yeni bir sezona Fenerbahçe ile başladığım için ve bir sene daha forma giyeceğim için çok mutluyum. Burada bulunmaktan büyük haz duyuyorum. Andre Santos ve Lugano dışında diğer oyuncularla birlikte çalışma fırsatı bulduk. Burada şampiyon olarak çalışmalarımıza başladık. Her ne kadar dışarıda birçok olay konuşulsa da, söylediğim şeyleri tekrarlamak istiyorum burada: özellikle ligin ikinci yarısında gösterdiğimiz çıkış, sonuna kadar hak edilmiş bir başarıydı. Bursaspor maçını bir kenara koyarsak, diğer bütün maçları kazandık. Ve bileğimizin hakkı, alnımızın akıyla kazandık. Hedefimiz bir kez daha şampiyonluk olacak.
Her şey yolunda
Tatilden İstanbul’a döndükten sonra insanlar twitter’dan, bu olayların ardından moral ve motivasyonumuzun nasıl olduğunu soruyorlar. Soru şu, ‘moraliniz nasıl’ ben buradan cevap veriyorum ki her şey yolunda. Takımımızın konsantrasyonu, morali üst düzeyde. Geçen seneki gibi zorlu bir yarıştan çıktıktan sonra, Trabzonspor gibi çok güçlü bir takımın 9 puan arkasından gelip şampiyon olduk. Zaten kötü olmamız beklenemez.
Biz alın terimizi ve emeğimizi biliyoruz
Takımın buradaki durumun haricinde gelişen olaylar var. Elbette ki bunlar hakkındaki düşüncelerimi de bilmek isteyeceksiniz. Biz kendi alın terimizi biliyoruz. Bunun haricinde olanlar, an itibariyle takımımızın içine çok fazla girmiyor. Çünkü geçen sezona baktığımızda Galatasaray ve Beşiktaş’ı deplasmanda yendik. Trabzon’u kendi evimizde yendik. Bütün zorlu rakipleri bir bir yendik. Bu dönem içinde bir tek Bursaspor beraberliği var. Bütün teknik heyet, herkes elinden gelenin en iyisini yaptı. Bizim bildiğimiz, tanıdığımız şey emek. O nedenle dışarıdaki olaylar bizim moralimizi şu anda etkilemiyor. Bizim tanıdığımız tek şey sahada verdiğimiz alın teri ve emek.
Rakiplerimize büyük saygı duyuyoruz
Şampilonluk ve mükemmel bir sezondan sonra bu seneki hedefimiz de geçen sene olduğu gibi, büyük saygı duyduğumuz rakiplerimizi yenmek. Aykut hocamız bizi burada topladığımızda hedefimizin geçen yıldan daha iyi olmak olduğunu söyledi. Takımdaki geleceğimiz üzerine konuşmak istemiyorum. Diğer Brezilyalı arkadaşlarım adına bir cevap vermem de doğru olmaz. İddialar üzerinden cevap vermem. Çünkü şu anda net bir şey yok. İhtimaller üzerinden vereceğim bir cevap yok. Ben gerçekler üzerine konuşurum. Benim için Fenerbahçe şampiyondur.

Eskişehirspor maçı
Maçın içinde bazı detaylar vardır. Bu detaylar izsin lehinize de gelişebilir, aleyhinize de. Eskişehirspor maçında Batuhan ile rakibimiz 1-0 öne geçti. Caner ile bu gole cevap verdik. Yediğimiz gole hemen cevap veremeseydik skor farklı olabilirdi. Durum 2-1’ken Musa’nın kaçırdığı pozisyon vardı. Musa o golü atabilseydi biz yenik durumda olabilirdik.
Almeida’nın pozisyonu
4-2 kazandığımız Beşiktaş maçı var. Almeida’nın Volkan ile karşılaştığı bir pozisyon var. Almeida o pozisyonu gole çevirseydi kazanamayabilirdik.

İstanbul Belediyespor karşısında zorlanmadık
Bursaspor bizim sahamıza tamamen kazanmak için geldi. Bana göre o maçta verilmeyen bir penaltımız vardı. Demek istediğim şu, biz detayları değerlendirdiğimiz için kazandık. Lekeli maçlar kazanmadık. Bu olaylarda konuşulduğu bir maç göremiyorum. Ligin ikinci yarısında daha az zorlandığımız maçları söyleyebilirim. Bunlardan bir tanesi İstanbul Belediyespor’a karşı oynadığımız maçtı. Rakibimizin kafası benim düşünceme göre kupa maçındaydı. Belki beklenen o direnç pek fazla görülmedi. Diğer maçların hepsi birbirinden zorluydu. Hem rakiplerimiz hem de kendimizi aşıp hak etiğimiz bir şampiyonluk elde ettik.
Fenerbahçe geçmişiyle yüzyılı aşmış ve büyüklüğünü her zaman sürdüren bir kulüptür. Alın terimizin karalanmasını, yok edilmesini kesinlikle kabul edemiyoruz. Şampiyonluk ve verilen emek, bir elin tersiyle itilemez. Buna izin vermeyiz. Bu külübü en büyük yapan faktörlerin başında taraftar geliyor. Pazar günü buraya gelecekler. İstanbul'da toplanacakları haberini ben de aldım. Eğer imkanım olsaydı ben de Bağdat Caddesi'nde olurdum. Onlara destekleri için teşekkür ediyorum.

Gaziantepspor
Gaziantepspor’a karşı oynadığımız maçın zorluk derecesi çok üst düzeydi. Son dakikalarda kazanabildik. Maçın başlarında bana yapılan bir penaltı pozisyonu vardı. Ancak verilmedi. 90 dakika boyunca kendimizi aşmak zorunda kaldık. Aynı Gaziantepsor Trabzonspor’a karşı oynadı. Maçın başlarında Trabzon yakaladığı gol fırsatını değerlendirdi ve öne geçti. Ön yargıyla bakmamalıyız.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam