Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

TFF topu taca attı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 15/08/2011 - 20:59 GMT+3

Türkiye Futbol Federasyonu, şike soruşturması ile ilgili kararını açıkladı. TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar tarafından yapılan açıklamada "Şu aşamada bir hüküm verilmesi adil değildir. Gizllilik kararının kaldırılması şarttır. Bunun ardından bir karar alınacaktır" denildi.

mehmet ali aydınlar, tff, futbol federasyonu, lutfi arıboğan

Görsel kaynağı: Reuters

İstanbul’da 15.30’da başlayan toplantı sonucunda açıklama yapan Mehmet Ali Aydınlar, “TFF olarak futbolun olağanüstü günlerden geçtiği bu dönemde kanunlar çerçevesinde çalışmaktayız. Talebimiz üzerine federasyona teslim edilen belgeler incelenmekteydi" şeklinde konuştu. Aydınlar, "Biz sorumluluk sahibi insanlarız. Buna göre karar almamız gerekir. Kanunlar ve yasalar içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

TFF'nin aldığı kararlar şu şekilde:
- Savcılık tarafından yürütülen soruşturma gizlidir. Gizlililiğe dair ek kısıtlama kararı verilmiştir. Belgelerin hiçbir kulüp ve kişiyle paylaşılması söz konusu değildir.
- Belgelerde konuyla tüm deliller yoktur. Soruşturma tüm hızıyla sürmektedir. Disiplin soruşturmasının devam edebilmesi için tüm delillerin gelmesi gerekmektedir. Hüküm verilmesi hakkaniyete uymalıdır.
- Disiplin kararının kaldırılması şarttır. İddianame kabul edildikten sonra kulüpler de savunma hakkını kullanınca sağlıklı karar verilebilir. Gizlilik kararı kalktıktan sonra nihai karar verilebilecektir.

- Etik Kurulu’nun ikinci aşamada yapacağı inceleme mevcut dosya üzerinden yapılacak. İlave belge gelirse onlar da incelenecek. Adli kurullarla işbirliği içindeyiz.

- Şu anda tutuklu yargılanan isimlerin tedbirli olarak PFDK'ya sevk edilmelerine karar verilmiştir.

- Futbol Federasyonu yetkilerini net bir şekilde kullanacaktır. Radikal karar almamız beklenebilir. Ama biz normal bir vatandaş gibi karar alamayız. Karar alırken bütün yönleri irdelememiz gerekir. Etik Kurulu’nun gönderdiği belgelerde, “Bazı bilgi ve belgelerin kurulumuza sevk edilmesi gereklidir. Ancak gizlilik kararı ihlali yüzünden bu belgelere ulaşılamamaktadır. Kurumumuz belgelere ulaşamadığı içi bazı şahıslarda yeterli delil elde edememiştir. Kanaat oluşturmaya yetecek delil yoktur. Gizlilik kararının kalkması ile birlikte yeni delillere ulaşılması mümkündür." denilmiştir.

- Şu anda TFF kulüplere yaptırım uygulamamıştır. Davanın açılmasını beklemiştir. Herkes savunma hakkını kullandıktan sonra karar verilecektir. UEFA’nın da şu aşamada bir karar vermesi mümkün değildir.

- Disiplin talimatında herhangi bir değişiklik planlamıyoruz.

- Belgeler gözaltına almak, tutuklamak icin yeterli olabilir ama bizim ceza vermemiz icin yeterli değil.

TFF AÇIKLAMASININ TAM METNİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Savcılıktan gelen belgeleri 21 gündür inceleyen Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulu, raporunu yönetim kuruluna sunmuştu.

Futbolda şike operasyonu 3 Temmuz’da başlamıştı. Operasyon ile ilgili olarak aralarında Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Tayfur Havutçu, Serdal Adalı, Bülent Uygun, Mecnun Odyakmaz ve Cemil Turan’ın da bulunduğu 31 kişi halen tutuklu bulunuyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam