Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Trabzon ikincilikte kaldı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 22/05/2011 - 22:17 GMT+3

27 sezonluk bekleyişin ardından şampiyonluk için sahaya çıkan Trabzonspor, Karabükspor'u yendi ama Fenerbahçe'nin kazanmasıyla ikincilikle yetindi. Bir ara Sivas'ın durumu 1-1'e getirmesiyle şampiyonluk sevinci yaşayan bordo-mavililer Fenerbahçe'nin golleriyle umudunu yitirdi.

trabzon taraftar

Görsel kaynağı: AA

Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu'nda oynanan karşılaşmaya Trabzonspor biraz stresli başladı. Bordo-mavililer ilk dakikalarda etkili ataklar geliştirmekte zorlandı. Onuncu dakikada Karabükspor atağında Giray'ın ters vuruşu Trabzon kalesinde tehlike yarattı. Bir dakika sonrasında ise Muhammet'in kafa vuruşu kaleyi tutmadı. Sivas'tan gelen erken gol haberi de Trabzonspor'un konsantrasyonunun bozulmasında etkili gözüktü.
12. dakikada Hakan Özmert'in şutu kaleciden dönerken Karabük'te stadyum aydınlatma pilonlarında sorun yaşandı ve maç durdu. Yunus Yıldırım iki tarafın kalecisine danışarak oyunu devam ettirdi. Trabzonspor ilk etkili atağında Karabükspor defansının boşluğundan yararlandı ve bomboş durumdaki Egemen'le golü buldu. Karabüklü oyuncular bu gole ofsayt itirazında bulundular. Aynı dakikalarda Sivasspor'un da gol haberi gelince Trabzonspor bir anda sıralamada birinciliğe yükseldi. 27. dakikada Serkan Balcı, ceza alanına sağdan girdiği sırada Anthony Seriç'le girdiği mücadelede yerde kaldı. Trabzonsporlular bu pozisyonda penaltı beklediler.
36. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Egemen ön direkte zayıf vurdu, sonuç çıkmadı. İki dakika sonra Cernat'ın ceza sahası dışından vurduğu şut da kaleyi tutmadı. 44. dakikada ceza sahasında tek başına bulunan Coelho'ya atılan pasta Brezilyalı yerde kaldı, hakem “devam” dedi. Bir dakika sonra kullanılan serbest vuruşta Jaja topu kornere gönderdi.
İlk yarı 1-0 Trabzonspor lehine sonuçlandı.
İkinci yarının ilk dakikasında Umut'la sağ kanattan gelişen atakta Pawel Brozek'in cılız kafa vuruşu Tomiç'te kaldı. 48'de Hakan Özmert'in uzak şutu da Tolga'nın ellerinde eridi. 52'de Angelov'la başlayan tehlikeli Karabük atağı ise Piotr Brozek tarafından kesildi. 55. dakikada Kerim'in ortasında İlhan bomboş pozisyonda iyi vurdu ama Tolga harika çıkardı. İki dakika sonrasında gelişen Trabzon atağında ise Serkan'ın sağdan ortasında Jaja çok iyi yükseldi ve Trabzonspor'un ikinci golünü kaydetti. 60. dakikada Selçuk'un güzel pasında boşa kaçan Umut, kalesini terk eden Angelov'un yanından topu Karabükspor ağlarına bıraktı.
İkinci yarıda daha iyi futbol sergileyen Trabzonspor, 63. dakikada da Alanzinho'nun ayağından bir fırsattan yararlanamadı. 64'te ise Jaja'nın ortasında altı pas içinde kimse topa dokunamadı. Bu dakikada Sivas'ın ikinci gol haberiyle heyecanlanan Trabzonspor bir dakika sonra Fenerbahçe'nin 4-2 yapmasıyla tekrar hayal kırıklığına uğradı. 69'da Ragued, Karabük adına müsait pozisyonda topu direk dibinden dışarı gönderdi. 73'te ise yine tek başına atağa çıkan Umut Bulut, dar açıdan harika bir aşırtmayla farkı dörde çıkardı.
Maçın bundan sonraki bölümü daha rölanti bir tempoda geçerken iki takımın taraftarı da takımına büyük tezahürat yaptı. 90. dakikada Aydın Karabulut'un vuruşunda Tolga topu çıkarınca karşılaşma 4-0 Trabzonspor lehine bitti.
Trabzonspor bu sonuçla ligi 82 puanla ve ikili averajla ikinci sırada tamamladı. Karabükspor ise 44 puanla dokuzuncu oldu ve uzun bir aradan sonra geri dönüş yaptığı Süper Lig'de taraftarlarını tatmin etti.
Stat: Necmettin Şeyhoğlu (Karabük)
Hakemler: Yunus Yıldırım - Baki Tuncay Akkın, Volkan Narinç - Koray Gençerler.
Karabükspor: Tomic, Kerim, Muhammet, Deumi, Seric, Ragued, Hakan Söyler (70.dk Merter), Hakan Özmert (77.dk Aydın), Coelho (45.dk Angelov), Cernat, İlhan
Trabzonspor: Tolga, Serkan, Giray, Egemen, Piotr Brozek, Selçuk, Colman, Pawel Brozek (57.dk Engin), Jaja, Alanzinho, Umut
Sarı Kart: 20. dk Cernat, 23. dk Coelho (Karabükspor)
GOLLER: 18.dk Egemen, 52.dk Jaja, 60.dk Umut Bulut, 73.dk Umut Bulut
MAÇTAN NOTLAR
- Maçtan önce Trabzonsporlu Serkan ve kaleci Tolga ufak birer sakatlık geçirdi.
- Onarım nedeniyle kapasitesi azaltılan Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu'nda Karabükspor taraftarlarına ayrılan bölümlerde de çok sayıda Trabzonspor taraftarı oturdu. Taraftarlar iki takımı da defalarca tribünlere çağırıp alkışladı.
- Cezalı Burak Yılmaz karşılaşmayı tribünde kulağında radyoyla izledi. Yabancı kontenjanı nedeniyle kadroya giremeyen Cale de tribündeydi.
- Maçların aynı anda başlaması için cep telefonuyla Sivas'taki saha komiseri arandı. Bu uygulama daha önceki haftalarda yapılmamış ve maçların arasındaki iki üç dakikalık farklar tartışma konusu olmuştu.
- Karşılaşmanın 11. dakikasında stadyumun ışıklarının bir bölümü söndü. Sorun ilk yarının bitimine doğru giderilebildi.
- Trabzonsporlular son dakikalarda "Seviyoruz işte var mı diyeceğin" tezahüratıyla takımlarına destek olurken, Karabüklüler de takımdaki pek çok oyuncuya tezahürat yaptı. Karabük taraftarı Yücel İldiz'e de sevgi gösterisinde bulundu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam