Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Trabzonspor - İstanbul BB

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 16/05/2011 - 09:04 GMT+3

Evinde İstanbul BB'yi ağırlayan Trabzonspor mücadeleyi ilk yarıda bulduğu üç gol ile 3-1 kazandı. Fenerbahçe'nin İstanbul'da Ankaragücü'nü 6-0 yenmesiyle birlikte şampiyonluk yarışı son haftaya uzadı. Trabzonspor maçı kazanırken Burak ve Mustafa'yı kaybetti.

Trabzonspor İstanbul BB

Görsel kaynağı: AA

Trabzonspor karşılaşmaya durgun başlayınca, İBB karşılaşmaya hızlı başladı. 3. ve 4. dakikalarda Holosko ile gole yaklaşan konuk ekip ataklardan eli boş döndü. 5’te ise Pawel Brozek’in baskısından Can Arat topu kaybetti. Topu önünde bulan Umut topu tekrar Brozek’e attı, o da topu düzgün bir vuruşla ağlarla buluşturdu.
Golden sonra Trabzonspor fırtınası başladı. 6’da golü atamayan Burak Yılmaz, 8’de sağdan ceza sahasına girdi ve düzgün bir vuruşla farkı 2-0’ye çıkardı. Bordo-mavili takımın etkinliği ve hızı İstanbul’da Alex’in attığı gol Trabzon’da tribünleri durgunlaştırana kadar sürdü. Trabzon’daki maçın 26. dakikasına denk gelen Alex’in golüne kadar bordo-mavililer Umut, Jaja ve Burak ile fırsatlardan yararlanamadı.
Oyunun düşen temposuna İBB zaman zaman cılız ataklarla yeniden bir sürat katmaya çalışsa da değişen bir şey olmadı. 44'te Burak Yılmaz orta sahada bir pozisyonda kasıtlı olarak ele oynayınca sarı kart gördü ve sezonu sarı kart sınırında olduğu için bir hafta erken bitirdi. 45’te sahneye çıkan Jaja ilk devrenin skorunu 3-0 olarak ilan etti.
İkinci yarıya hem iki takım hem de taraftar durgun başlarken, İstanbul’dan gelen 3. Fenerbahçe penaltısının haberi tribünleri ateşledi! Taraflar organize ataklar gerçekleştirmekte zorlanırken, İBB 58’de Holmen ile durumu 3-1’e getirdi.
Gol maça bir süreliğine hareket getirdi. İBB’nin atakları İbrahim Akın ve Holosko’nun kötü tercihleriyle yarım kalırken, Şenol Güneş ise oyuna Alanzinho ve Engin’i alarak takımını canlandırmaya çalıştı.
Net pozisyonların sayısında bir azalma olurken 79’da İBB’nin golünün sahibi Holman kaleyi yine uzaktan yokladı ama bu sefer Tolga topu iki hamlede de olsa kontrol etti.
84’te Alanzinho’nun kornerinde Giray’ın kafası direğe takıldı. Bir dakika sonra Selçuk’un serbest vuruşu üstten auta gitti. Maçın bitimine bir dakika kala ise Mustafa Yumlu çift sarıdan oyundan atıldı.
Geride kalan dakikalarda başka gol olmayınca Trabzonspor sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Stat: Hüseyin Avni Aker Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, İsmail Şencan, Serdar Akçer
Trabzonspor: Tolga, Serkan, Giray, Mustafa, Egemen, Colman, Selçuk, Jaja (Dk. 59 Alanzinho), Burak, Pawel Brozek (Dk. 81 Ceyhun), Umut (Dk. 65 Engin)
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Oğuzhan, Rızvan, Can Arat, Metin (Dk 45 Akyüz), Gökhan Süzen, Efe (Dk 62 Cihan), Mahmut, Holmen, Holosko, Tum (Dk. 85 İskender), İbrahim Akın
Goller: Dk. 5 Pawel Brozek, Dk. 8 Burak, Dk. 45 Jaja (Trabzonspor) Dk. 58 Holmen (İstanbul BB)
Kırmızı Kart: Dk. 90 Mustafa Yumlu (Trabzonspor)
Sarı Kart: Dk. 44 Burak (Trabzonspor) Dk. 54 Mustafa (Trabzonspor) Dk. 55 Gökhan (İstanbul BB) Dk. 76 Egemen (Trabzonspor) Dk. 85 Rıdvan (İstanbul BB)
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam