Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Ünal Aysal başkan adayı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 23/03/2011 - 17:35 GMT+2

Galatasaray'da muhalefetin güçlü isimlerinden Ünal Aysal, Galatasaray Başkanlığı’na aday olabileceğini açıkladı. Yazılı bir açıklama yapan Aysal, "Şartlar gerektiriyorsa başkan adaylığına talip olurum" dedi.

ünal aysal

Görsel kaynağı: AA

Hafta içinde kulübün duayenlerinden İnan Kıraç ile görüşen Aysal aday olmaya karar verdi. Aysal hafta içinde de, “Aday olurum. ancak kulübün olağanüstü kongre kararı alması lazım” demişti.

Ünal Aysal seçime İnan Kıraç’ın desteğiyle katılacak. Kıraç daha önceki açıklamalarında Adnan Polat yönetiminin artık istifa etmesi gerektiğini belirtirken, Adnan Öztürk ve Faruk Süren ile konuşarak başkanlık için yeni ismin Ünal Aysal olmasını uygun gördüğünü söylemişti. Aysal’ın şirket yönetmeyi bildiğini, tecrübesinin önemli olduğunu belirten ve Ali Dürüst’ün de futbolun başına geçeceğini öne süren Kıraç, Faruk Süren’in de yeni kurulacak yönetimde görev alacağını açıklamıştı.

Ünal Aysal konuyla iligili yazılı bir açıklama yaptı. Galatasaray Kulübü'nün etkili kongre üyelerinden Ünal Aysal, “niyetinin, olası bir seçimde direkt aday olmak yerine, bu şerefli göreve talip olacak genç, yetenekli ve saygın duruşunu kaybetmemiş arkadaşlara ihtiyaçları olabilecek ve talep edebilecekleri konularda gereken ve de elinden gelebilecek bütün desteği sağlamak olduğunu” belirtti. 

Aysal, “Ben bugüne kadar adaylık sinyali vermedim” derken, İnan Kıraç'ı kastederek, “Sadece camiamızın saygın bazı üyelerinin bu konuda beni işaret etmiş olmaları tabiatıyla beni gururlandırdı ve ciddi olarak da bu görev üzerinde düşündürdü, yüreklendirdi. Bu tevcihi bana yönelten bu değerli dostlarıma ve aynı öneriyi bana tekrarlayan bütün diğer üyelere bu vesile ile teşekkür etmek isterim” dedi. 

“Ancak, niyetim, olası bir seçimde direkt aday olmak yerine, bu şerefli göreve talip olacak genç, yetenekli ve saygın duruşunu kaybetmemiş arkadaşlara ihtiyaçları olabilecek ve benden talep edebilecekleri konularda gereken ve de elimden gelebilecek bütün desteği sağlamaktır” diyen Aysal, “Ben bundan sonra da bağlı olduğum kurumun sportif yapısı kadar kültürel yapısının da korunması ve onarılması için çalışacağım. Bununla beraber şartlar gerektiriyorsa başkan adaylığına da talip olurum. Böylece daha fazla yıpratılmadan gönülden bağlı olduğum Galatasaray camiasına daha fazla faydalı olabileceğimi umuyorum. Zira, Galatasarayımızın kurumsal ve ekonomik yapısının ve buna bağlı olarak sportif başarısının yeniden tesisinin, tek şahıs veya şahıslar yerine toplumsal bilinçlenme ve elbirliği ile sağlanabileceğine inanıyorum” diye devam etti. 

Savaş kaybetmenin kısa süreli bir kayıp olduğunu vurgulayan Aysal, “Tekrar güçlerinizi toparlayıp aynı meydana dönebilir, bu defa hatalarınızdan ders alıp başarıyı yakalayabilirsiniz. Cesaret kaybetmek ise her şeyi kaybetmek anlamına gelir. Bir an önce ihtiyacımız olan güveni tazeleyip ileriye bakmalıyız. Galatasaray'ın bugün kişilerin egoları ve kişisel kavgaları ile zaman kaybetmek gibi bir lüksü kalmamıştır” dedi. 
Galatasaray’da daha önce de Cemal Özgörkey başkanlığa aday olacağını ifade etmişti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam