Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

ptt 1. lig panorama

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 09/10/2012 - 10:39 GMT+3

PTT 1. Lig’in altıncı haftasında zirve bir kez daha el değiştirdi. Merakla beklenen Adana derbisinde, büyük zafer kazanan Demirspor oldu. Serhat Ramay’dan haftanın notları…

caykur rizespor, boluspor

Görsel kaynağı: AA

Beş maçtır karalar bağlayan Adana Demirspor’un yüzü Mustafa Uğur’un gelişiyle güldü. Adanaspor ile oynanan büyük derbide rakibini 4-2’lik skorla mağlup eden Mavi Şimşekler, bu sezon ligdeki ilk galibiyetini de almış oldu. Uğur, Karşıyaka’yı çalıştırdığı geçen sezonda 27 maçta dokuz galibiyetlik bir performans ortaya koymuştu. Dört yıl sonra oynanan derbiyi kazanmalarının büyük önem taşıdığını kaydeden Demirspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur yeni bir sayfa açtıklarını vurguladı. Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş ise “Başarısızlığın mimarı benim” sözleriyle hafızalara kazandı. “5 maçta iki gol yedik. Ancak Demirspor karşısında dört gol birden yedik. 1.5 yıldır takımın başındayım bu kadar üzülmedim” dedi.
Boluspor’a konuk olan Çaykur Rizespor, üçüncü gittiği deplasmandan averajla lider döndü. Dört galibiyet, bir beraberlikle puanını 13’e yükselten Rizespor’da teknik direktör Engin Korukır, “Artık şampiyonluğa kilitlendik” sözleriyle iddialarını ortaya koydu.
Çanlar Kalpar için çalıyor
Sadece tek galibiyeti bulunan, bir beraberlik ve dört mağlubiyetle ligin dibine demirleyen Göztepe’ye şampiyonlukların hocası Hüseyin Kalpar’da çare olamadı. Sarı-kırmızılı yönetimin, üst üste alınan kötü sonuçların ardından daha önce arkasında durduğu Kalpar ile yolları ayırma noktasına geldiği konuşuluyor. Son dokuz yılın en kötüsü olan Göz Göz, küme düştüğü 2003-2004 sezonunda sıralamanın en alt basamağına düşmüştü. Fileleri yalnızca iki kez sarsabilen Göztepe, profesyonel liglerde en az gol atan ikinci takım unvanının sahibi oldu.

Bir diğer İzmir ekibi Karşıyaka ise, lider olarak girdiği haftada Gaziantep Belediyespor’a 3-0 mağlup olarak 13 puan ve averajla üçüncülüğe geriledi.
Horoz strese girdi
Samsunspor ile oynanan maç esnasında elektrikler kesildi ve bir saate yakın gelmedi. Maçın tatil edilmesinin ardından Samsun deplasmanından büyük stresle dönen Denizlispor için tek iyi haber, Burak Özsaraç’ın iyileşmiş olması.
Haftanın kapanışı, Trabzon’da gerçekleştirildi. Manisaspor’u ağırlayan 1461 Trabzonspor rakibiyle golsüz berabere kaldı. Bordo-mavililerin teknik direktörü Mustafa Akçay, maç sonu açıklamasında bir maçta kötü oynama haklarını Manisa karşılaşmasında kullandıklarını belirtti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam