Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Antalya'nın uzatma keyfi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 21/03/2012 - 21:29 GMT+2

Ziraat Türkiye Kupası’nda konuk ettiği Trabzonspor’u uzatmalarda Musa Aydın’ın golü ile 2-1 geçen Antalyaspor adını Bursaspor, Karabükspor ve Sivasspor’un ardından çeyrek finale yazdırdı.

Antalyaspor Trabzonspor

Görsel kaynağı: AA

Ev sahibinin iyi başladığı maçta ilk tehlikeyi ise konuk takım buldu. 9. dakikada kazanılan serbest vuruşta, topun başına geçen Olcan'ın plase vuruşunda kaleci Ömer meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi. 17. dakikada Trabzonsporlu defans oyuncularının hatasından yararlanarak topu önünde bulan ve hızlı bir şekilde ceza sahasına giren Emrah'ın sert vuruşunda, top kale direğinin üzerinden auta gitti.
31. dakikada Volkan'ın sağdan ortasında topa iyi yükselen Halil Altıntop-un kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti. 44. dakikada sağ kanatta kazanılan serbest vuruşu kullanan Emrah'ın ortasında, topa kimse dokunamadı. Meşin yuvarlak kaleci Onur'un sağından filelerle buluştu: 1-0
Karşılaşmanın ilk yarısı Medical Park Antalyaspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
İkinci 45 dakika da daha baskılı oynayan bordo-mavililer, 71’de son haftalarda rakiplerine kazandırdığı penaltılarla öne çıkan Ali Turan bu defa da Volkan Şen’i düşürdü. Hakemin penaltı kararının ardından beyaz noktaya gelen Burak Yılmaz hata yapmayınca Trabzonspor eşitliği yakaladı.
Penaltının kahramanı Volkan Şen kendi kalesini savunurken Minev’in yere indirdi Süleyman Abay’ın bu kez devam derken şiddetli itirazla karşılaştı. Minev’e sarı kart çıkarken Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek’i de tribüne gönderdi.
Uzatmaya giden mücadelenin ilk düdüğü ile birlikte rakip kaleye yönelen kırmızı-beyazlılar, Mehmet Eren’in soldan getirdiği topu Musa Aydın’ın filelere göndermesi ile yeniden öne geçti. Maçın sonuna kadar da bu üstünlüğünü korumayı bilen ev sahibi adını çeyrek finale yazdırdı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam