Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Bursaspor Eskişehirspor

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 24/04/2012 - 12:53 GMT+3

Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında yarın İzmir Atatürk Stadı'nda Eskişehirspor'la karşı karşıya gelecek.

Bursaspor

Görsel kaynağı: AA

Süper Final Avrupa Grubu ikinci hafta maçında sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-2 mağlup ederek moral bulan Bursaspor, yarı final mücadelesinde bu sezon ligde oynadığı iki maçta da yenemediği rakibi Eskişehirspor ile İzmir'de karşı karşıya gelecek.
Kupada altıncı randevu
Bursaspor, Eskişehirspor ile daha önce Türkiye Kupası'nda beş kez karşı karşıya gelirken yeşil beyazlılar bu karşılaşmalarda ü. kez sahadan galibiyle ayrılırken, iki kez de rakibine mağlup oldu. Bu karşılaşmalarda Bursaspor toplamda beş gol atarken kalesinde ise gol dört gol gördü.
İki ekibin Türkiye Kupası'nda karşı karşıya geldikleri ilk karşılaşma 13 Haziran 1971 yılında Bursa Atatürk Stadı'ndaki Kupa finali ilk maçında gerçekleşti. Yeşil beyazlılar, bu karşılaşmayı Ersel Altıparmak'ın ayağından gelen golle 1-0 kazandı, ancak Eskişehir'de oynanan rövanş maçında rakibine 2-0 yenilerek kupayı rakibine kaptırdı. Türkiye Kupası'nda en son 2008-2009 sezonunda grup aşamasında Eskişehir Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesinden Bursaspor Marcelo ve Zuniga'nın golleriyle sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.
12 yıl sonra yarı final
Yeşil beyazlılar, Türkiye Kupası'nda 12 yıl aradan sonra tekrar yarı finale yükselme başarısı gösterdi. Bursaspor, ilk kez 1963-1964 sezonunda katıldığı Türkiye Kupasında bugüne kadar 12 kez yarı finale çıkma başarısı gösterdi. Yeşil beyazlı takım, Türkiye Kupası yarı finalinde en son 1999-2000 sezonunda Antalyaspor ile karşı karşıya geldi, kırmızı beyazlılara 2-0 yenilerek kupadan elendi.
1986'da kupayı kazandı
Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nı 1986'da finalde Altay'ı yenerek kupayı müzesine götürme başarısı gösterirken 1970-71, 1973-74 ve 1990-91 sezonlarında da final oynadı. Ocak 2009'dan bu yana Bursaspor'un teknik direktörlüğünü yürüten Ertuğrul Sağlam, futbolculuk döneminde 1997-1998 sezonunda Beşiktaş forması ile Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmla başarnısını gösterdi.
Bir haftada üç kez karşılaşacaklar
Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında karşılaşacak olan Bursaspor ve Eskişehirspor bir haftada tam üç kez karşılaşacaklar. İlk mücadelelerini yarın kupada İzmir Atatürk Stadı'nda yapacak olan iki takımın ikinci mücadelesi, 29 Nisan pazar günü Süper Final'de olacak. Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanacak bu maç 15.00'te başlayacak. İki takımın 3'üncü randevusu ise 2 Mayıs çarşamba günü olacak. Yine Süper Final'de kapışacak iki takım bu kez kozlarını Bursa Atatürk Stadı'nda paylaşacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam