Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Çeyrek final bileti Diego'dan

Eurosport Türkiye

Güncellendi 30/01/2016 - 23:53 GMT+2

0-0'lık beraberliğin ardından uzatmaya giden maçta sessizliği Diego bozdu. 106. dakikada oyuna giren Brezilyalı, 113'te attığı gole takımı çeyrek finale taşıdı.

Fenerbahçe'nin Kayserispor'u eleyip kupada çeyrek finalist olduğu maçta tek golü uzatma bölümünde Diego kaydetti.

Görsel kaynağı: AA

Kayserispor'u 120 dakika sonunda geçen Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükselen ilk takım oldu.
Pereira kadroda değişikliğe gitti
Vitor Pereira, Kayserispor karşısında ideale yakın bir kadroyu sahaya sürdü. Portekizli teknik adam, kupadaki son Antalyaspor maçının ilk 11'ini tamamen değiştirerek lig rotasyonuna dönüş yaptı. Simon Kjaer, Mehmet Topal, Josef de Souza, Luis Nani ve Caner Erkin gibi kadronun değişilmezleri maça ilk 11’de başladı.
Robin van Persie de bu maçla beraber ilk 11’ dönüş yaptı. Hollandalı futbolcu, 4 maç sonra ilk 11'de şans buldu.
Kalede Fabiano
Antalyaspor maçında kalede genç Erten Ersu'yu görevlendiren Portekizli çalıştırıcı, Kayserispor maçında tecrübeli file bekçisi Fabiano'yu görevlendirdi. Gökhan Gönül'ün yokluğunda Şener Özbayraklı şans bulurken, Volkan Şen, Ozan Tufan ve Michal Kadlec de ilk 11'de görev aldı.
Diego golle döndü
Sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan Diego, Antalyaspor maçında Pereira tarafından kadroya alındı. Son olarak kupadaki Giresunspor maçında forma giyen Brezilyalı oyuncu, ligdeki Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor ile kupadaki Tuzlaspor ve Antalyaspor maçlarında kadrodan uzak kalmıştı. 106. dakikada oyuna giren Diego, 113. dakikada attığı golle takımına galibiyeti getirdi. Diego bu sezonki ikinci golünü attı, Brezilyalı ilk golünü Galatasaray'a atmıştı.
Sarı-lacivertlilerde Volkan Demirel, Fernandao, Bruno Alves, Alper Potuk, Mehmet Topuz ve Lazar Markovic de yedekler arasında yer aldı.
703 taraftar maça bilet aldı
Tribünlerin büyük bölümü boş kalırken, mücadeleyi 12.121 seyirci izledi. Kombine biletler haricinde maça 703 biletli Fenerbahçe taraftarı gelirken, deplasman tribününde 5 Kayserispor taraftarı vardı.
Maçın özeti
Oldukça yavaş tempoda geçen maçın ilk yarısından gol sesi çıkmazken, iki tehlikeli pozisyon vardı.
36. dakikada Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan arka direğe doğru açtığı ortasına iyi yükselen Ozan Tufan kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Abdulaziz Demircan son anda topu kornere çeldi.
42. dakikada ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Robin Van Persie, çok şık hareketlerle rakiplerinden sıyrıldıktan sonra çaprazdan şutunu çekti ancak savunmaya çarpan top kornere gitti.
64’te Ozan Tufan-Fernandao değişikliği. Pozisyon üretmekte zorlanan Fenerbahçe çift forvete döndü.
79’da Volkan Şen’in yerine oyuna giren Lazar Markovic oyuna hareket getirdi. Fenerbahçe bu dakikadan sonra ataklarını sağ kanat ağırlıklı yaptı.
80’de Caner Erkin sağ kanattan gelen topa ceza sahası yayının hemen gerisinden gelişine vurdu. Kaleci Abdülaziz, gole izin vermeyerek topu kornere çeldi.
Karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve 0-0’lık sonucun ardından maç uzatmaya kaldı.
106’da Josef’in yerine Diego oyuna girdi.
110’da Fenerbahçe ceza alanı içerisinde topla giderken yerde kalan Deniz Türüç, hakemi aldatmaya yönelik hareketinden dolayı ikinci sarı kartla oyun dışı kaldı.
113’te Fenerbahçe golü Diego ile buldu. Brezilyalı futbolcu sakatlıktan golle dönmeyi başardı. Van Persie’nin ara pasında ceza sahasının sol tarafında topla buluşan Kadlec içeriye pas attı. Kale önünde dokunuşu yapan Diego takımını 1-0 öne geçiren golü attı.
116’da ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Oliviera’nın şutunda top direkten döndü.
Karşılaşma 1-0 sona erdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam