Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

eskisehirspor uefa avrupa

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 19/07/2012 - 22:08 GMT+3

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme maçında rakibi St. Johnstone'u 2-0 mağlup eden Eskişehirspor rövanş öncesi avantaj sağladı.

eskişehirspor

Görsel kaynağı: AA

Maça hızlı başlayan Eskişehirspor henüz ikinci dakikada gole yaklaştı. Veysel'in sağ kanattan yaptığı ortada, Saint Johnstone ceza sahası içindeki Malecki, topla buluştu. Malecki'nin şutunda top, kale direğinin sağından az farkla auta çıktı.
13’de Batuhan'ın sol kanattan yaptığı ortada topa iyi yükselen Veysel'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak, kale direğinin üzerinden auta çıktı.
Ev sahibi 25’de golle burun buruna kaldı. Malecki'nin sol kanattan Saint Johnstone ceza sahasına yaptığı ortada rakip defans oyuncularının hatasını değerlendiren Kamara, topa kafasıyla dokundu. Meşin yuvarlak, kale direğinin yanından auta çıktı.
Es-Es aradığı gole ise 41’de ulaştı. Alper'in yaklaşık 25 metreden attığı sert şutta Batuhan'ın sırtına çarpan top, kaleci Mannus'u yanıltarak filelerle buluştu. Bu gol aynı zamanda da ilk 45 dakikanın skorunu ilan etti.
Mücadelenin ikinci devresine de hızlı giren ev sahibi olurken İskoç temsilcisi savunmaya yönelik futbolunu sürdürdü. Bir türlü açamadığı rakibi önünde 60'da gole Alper potuk ile yaklaşsa da bu oyuncunun kaleciy geçememesi ile farkı arttıramadı.
65'te sağ kanattan Kamara ile paslaşan Veysel ceza sahasına girdi. Dar açıdan vurduğu sert şut savunmadan sekip St. Johnstone filelerine gidince Eskişehirspor rahat bir nefes aldı. İki dakika sonra savunmanın büyük hatasında topu kale sahasında önünde bulan Dede mutlak bir golden faydalanamadı.
geriye kalan sürede Eskişehirspor da daha kontrollü bir futbol ortaya koyunca skorda bir değişiklik olmadı ve ev sahibi 37 yıl sonra katıldığı Avrupa kupalarındaki ilk 90 dakikadan 2-0 galip ayrıldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam