Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

UEFA Avrupa Ligi - Brendan Rodgers ırkçılıktan çekinmiyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 14/02/2013 - 13:10 GMT+2

Liverpool Teknik Direktörü Brendan Rodgers, Zenit maçından önce konuştu.

Liverpool manager Brendan Rodgers

Görsel kaynağı: Reuters

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Rusya temsilcisi Zenit'e konuk olacak Liverpool'da teknik direktör Brendan Rodgers karşılaşma öncesinde yaptığı bir açıklama ile ırkçılıktan çekinmediğini söyledi.

Zenit Kulübü'nün en büyük taraftar grubu Landscrona, 2012 Aralık ayında yaptığı bir açıklama ile "Irkçı değiliz ama Zenit’te siyahi oyuncu olmaması bizim için önemli bir gelenek" demişti. Rus kulübünün taraftarlarının yaptığı bu ırkçı açıklama büyük tepki görürken, deplasmanda Rus kulübü ile karşılaşacak olan Liverpool'da teknik direktör Brendan Rodgers oldukça rahat.

Maçta bir ırkçı saldırının yaşanmasını unmadığını ifade eden Rodgers takımın siyahi oyuncularını Rusya'ya götürmemeyi bir an olsun düşünmediğini söyledi.

Maç kadrosunda Glen Johnson, Raheem Sterling ve Andre Wisdom'ın yer aldığını ifade eden başarılı teknik adam bu üç futbolcunun da geçmişte ırkçılıkla ilgili tatsız anılarının olduğunu ancak şimdi daha tecrübeli ve kuvvetli olduklarını söyledi.

Rodgers sözlerine şöyle devam etti: "Bence böyle bir olay yaşanırsa UEFA ve sahadaki hakemler oyuncuların yanında olacaktır. Maçın İspanyol hakemi Carlos Carballo'ya eğer böyle bir saldırı yaşanırsa güveneceğiz. Üç futbolcum da oynamak istiyor.Hiç kimse futbolda böyle şeylerin olmasını istemiyor. Ben en azından böyle düşünen birisiyim. Eğer istenmeyen olaylar yaşanırsa Liverpool Kulübü olarak oyuncularımızın hakkını sonuna kadar savunacağız" dedi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam