Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

UEFA Avrupa Ligi - Chelsea Benfica'yı 2-1 yenerek şampiyon oldu

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 16/05/2013 - 00:29 GMT+3

UEFA Avrupa Ligi final mücadelesinde Chelsea, Benfica'yı 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu.

FOOTBALL 2013 Europa League - Chelsea trophy

Görsel kaynağı: AFP

Mücadeleye iyi başlayan Benfica oldu. Organize ataklarla ve tek toplarla Chelsea ceza sahasına giren Portekiz temsilcisi, önce Gaitan sonra da Silvio ile tehlikeli geldi.
16. dakikada Benfica inanılmaz bir fırsattan yararlanamadı! Ceza sahasında oluşan karambolde Gaitan topu Chelsea filelerine yollayamadı.
İlk 20 dakikada oluşan Benfica baskısını biraz da olsun kıran Chelsea, savunma arkasına attığı toplarla etkili olmaya çalıştı.
Dakikalar 38'i gösterdiğinde Frank Lampard'ın harika şutunu Benfica filebekçisi Artur harika bir refleksle engelleyince ilk yarı 0-0 sona erdi.
İkinci yarıya da Benfica başladı. Cardozo'nun pasında Rodrigo gole çok yaklaştı ama Chelsea savunmasının müdahalesi yerinde oldu. Devamında gelişen atakta ise Cardozo'nun kafa vuruşu filelere gitti ancak yardımcı hakem bayrağını kaldırdı ve golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti.
Dakikalar 60'ı gösterdiğinde ise sahneye Fernando Torres çıktı. Cech'in başlattığı atakta topu önünde bulan Torres, Artur'u da geçerek Chelsea'yi 1-0 öne geçirdi.
68'de ise sahneye Benfica'nın golcüsü Oscar Cardozo çıktı. Azpilicueta'nın elle müdahalesi sonucu penaltı noktasına gelen isim skora dengeyi getirdi: 1-1.
80'de Oscar Cardozo'nun şutunu Petr Cech aynı güzellikte kornere çeldi.
Juan Mata'nın ortasında topa yükselen Branislav Ivanovic topu filelere yolladı: 2-1.
Karşılaşmada başka gol olmayınca Benfica'yı finalde 2-1 mağlup eden Chelsea, UEFA Avrupa Ligi şampiyonu oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
İlgili Maçlar
Reklam
Reklam