Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

UEFA Avrupa Ligi - Fenerbahçe çeyrek finalde

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 14/03/2013 - 23:58 GMT+2

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş karşılaşmasında Viktoria Plzen ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe deplasmandaki 1-0'lık galibiyetin avantajı ile adını çeyrek finale yazdırdı.

Fenerbahçe Viktoria Plzen Salih Uçan

Görsel kaynağı: AA

Karşılaşmaya ilk maçtaki 1-0'lık sonucun avantajıyla temkinli başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalardan itibaren rakibinin atakları karşısında kalesinde zor anlar yaşadı.
Ceza alanı dışından Cristian ve Caner Erkin'in şutlarıyla rakip kaleye yoklayan sarı-lacivertliler, etkili gol pozisyonu üretemedi.
Ancak 35. dakikada Mehmet Topal'ın sakatlanmasıyla oyuna giren Salih Uçan, Fenerbahçe'yi hücumda hareketlendirdi. 41. dakikada Sow'u pozisyona sokan Salih, 43. dakikada yine kendi hazırladığı gol pozisyonunda geriden gelip golü atarak, takımının ilk yarıyı 1-0 önde tamamlamasını sağladı.
Çeyrek finale çıkabilmesi için mutlaka gol atması gereken Viktoria Plzen, oyuna baskılı başladı. Fenerbahçe karşısında deplasmanda oynamasına karşın oyunun kontrolünü eline alan Çek ekibi, rakip kalede tehlikeli pozisyonlar buldu.
Salih Uçan'ın oyuna girmesinden sonra Fenerbahçe'nin geliştirdiği ataklarda kalesinde tehlikeler yaşamaya başlayan Çek ekibi, 43. dakikada Horvath'ın hatasında genç oyuncunun golüne engel olamadı ve ilk yarıyı 1-0 geride kapadı.
45+2. dakikada sağdan çalımlarla ceza alanına giren Kuyt'ın kaleciyle karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda, top yandan auta çıktı. Bu pozisyonun sonunda karşılaşmanın hakemi ilk yarının sonucunu ilan etti.
İkinci devrede hızlı hücumlarla Fenerbahçe farkı arttırma fırsatlarını yakaladı. 56’da Caner kale sahasında müsait olan Kuyt'ı buldu, Hollandalının şutunda top kaleciden döndü. Seken topa yetişen Cristian'ın vuruşu da üstten auta gitti.
61’de ise Fenerbahçe için işler karıştı. Ceza sahası dışından Vladimir Darida'nın şutu savunmaya da çarpıp Volkan'ı yanıltarak filelere gitti. Golden sonra baskısını arttıran konuk takım direğe takıldı. Darida'nın Gçkhan Gönül'den dönen şutunu önünde bulan Limbersky 70’de kaleyi yokladı. Sert şut direkte patladı. 82’de Plzen gole çok yaklaştı. Soldan gelen ortaya Yobo dokunmadı, arka direkte Kolar'ın kafası üstten auta gitti.
Kalan dakikalarda hata yapmayan Fenerbahçe skoru koruyarak ilk karşılaşmadaki 1-0’lık galibiyetşn avantajı ile adını çeyrek finale yazdırdı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş