Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

UEFA Avrupa Ligi - Fenerbahçe Fransa'da tur peşinde

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 22/11/2012 - 15:37 GMT+2

UEFA Avrupa Ligi C Grubu 5. hafta maçında Fenerbahçe, Marsilya ile Velodrome Stadı’nda saat 22:05’te karşı karşıya gelecek. Karşılaşmayı Eurosport.com Türkiye'den canlı takip edebilirsiniz.

fenerbahçe marsilya

Görsel kaynağı: AA

Sarı-Lacivertliler’in Avrupa kupalarındanki 177. maçta İngiliz hakem Martin Atkinson düdük çalacak. UEFA Avrupa Ligi’nde C Grubu’nda yer alan Fenerbahçe geride kalan dört maçta mağlubiyet görmezken üç galibiyet bir yenilgi ile 10 puan topladı. Grupta liderliğini sürdüren sarı-lacivertliler Marsilya deplasmanında alacağı en kötü bir puan adını üst tura yazdırmayı garantileyecek.
Avrupa arenasında bugüne dek 176 maç yapan sarı-lacivertliler, bunların 61'ini kazanıp, 33 maçta berabere kaldı ve 82 kez de yenildi. Maçlarda toplam 224 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde 279 gol gördü.
Deplasmanda üç galibiyet
Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 89 deplasman maçının 20'sini kazandı, 54 maçı kaybetti, 15 de beraberlik aldı. Fenerbahçe, bu sezon Avrupa arenasında oynadığı 4 deplasman maçında 3 galibiyet alırken, 1 kez yenildi, son iki maçını da kaybetmedi.
UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turu rövanş maçında Romanya'nın Vaslui takımını deplasmanda 4-1 yenerek tur atlayan sarı-lacivertliler, play-off turunun ilk maçında ise Rusya'da Spartak Moskova'ya 2-1 mağlup oldu

Aykut Kocaman’ın öğrencileri UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı bir performans ortaya koyuyor. Şampiyonlar Ligi için oynadığı ön eleme maçlarında başarılı olamayan ve yoluna Avrupa Ligi'nde devam eden sarı-lacivertli takım, bu kulvarda oynadığı 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik eldi.
Sarı-lacivertliler, Kocaman yönetiminde istikrarlı bir çizgi yakaladı. Avrupa arenasında yaptığı son beş maçta yenilmeyen Fenerbahçe, üç maçı kazandı, iki de beraberlik aldı. Sarı-lacivertliler, Kocaman ile Avrupa'da çıktığı toplam 12 maçın dördünü kazandı. beş beraberliği bulunan Fenerbahçe, üç de yenilgi aldı.
Fransız takımlarına şansı tutmuyor
Avrupa kupalarında Fransız temsilcileri ile 16 kez karşılaşırken Fenerbahçe, üç kez kazanabildi. Bu sezon Marsilya karşısında 2-2 berabere kalan sarı-lacivertliler en son 18.09.1985 tarihinde Bordeaux karşısında 3-2 galip gelmişti.
Fransız takımlarına karşı 16 maçta 3 galibiyet 3 beraberlik 10 yenilgi alan Fenerbahçe deplasmanda ise sekiz maçta bir galibiyet yedi yenilgi aldı. Fenerbahçe’nin deplasmanda kazandığı tek maç Bordeaux karşısında alınan 3-2’lik galibiyet oldu.
Muhtemel ilk 11'ler
Marsilya: Mandanda, Nkoulou, Mendes, Morel, Diawara, Fanni, Cheyrou, Valbuena, Amalfitano, Kabore, Ayew
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bekir, Yobo, Hasan Ali, Kuyt, Meireles, M.Topal, Baroni, Caner, Sow
İngiliz hakem Martin Atkinson'ın yöneteceği maçı 21.30'dan itibaren canlı olarak Eurosport.com Türkiye'den takip edebilirsiniz.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
İlgili Maçlar
Reklam
Reklam