Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Bursaspor'a Avrupa yolu açıldı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 28/08/2013 - 13:11 GMT+3

Fenerbahçe'nin CAS kararı ile Avrupa kupalarından men eidlmesinin ardından Bursaspor harekete geçti.

uefa bayrağı

Görsel kaynağı: Eurosport

Fenerbahçe'nin CAS kararı ile Avrupa kupalarından men edilmesinin ardından Bursaspor harekete geçti. Yeşil beyazlılar, UEFA'ya başvurarak sarı lacivertlilerin yerine UEFA Avrupa Ligi grup maçlarına katılma hakkı istedi. Bu talebi ve kararı UEFA yarın yapacağı olağanüstü toplantıda verecek.
Talimatlarda yazan detay ise şöyle. Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi grup maçlarına katılma hakkı bulunmuyor. Sarı lacivertli takımın cezası ise bu sezon başlıyor. UEFA yarın yapacağı toplantının ardından Bursaspor'un veya hangi takımın katılacağı kararı da verilecek. Büyük bir aksilik olmazsa Fenerbahçe'nin yerine Bursaspor Avrupa kupalarına katılacak.
Daha önce Salzburg, hem UEFA hem de CAS'a Avrupa kupalarında yoluna devam etmek için başvurmuş, ancak bu talep reddedilmişti. Salzburg'un yeniden başvuruda bulunması bekleniyor. Ancak bir aksilik çıkmaz ve UEFA yarın yapacağı toplantıda karar açıklanırsa Bursaspor Avrupa Ligi'ne giden Türk temsilcisi olacak.
Kararın ayrıntılarında ise şu detay gizli. UEFA, Avrupa kupalarına katılma haklarını ülkelere, yerel federasyonlar ise o sezon sıralamaya göre hak edenlere verir. Ancak hak eden takımlar bu şansı kullanamaz veya men edilirse o ülkeden yeni bir takım Avrupa kupalarına davet edilir.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam