Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Trabzonspor Apollon Limassol'u devirdi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 20/09/2013 - 00:05 GMT+3

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi J Grubu'ndaki ilk maçında Apollon Limassol'u 2-1 mağlup etti. Fırtına'ya galibiyeti genç oyuncu Yusuf Erdoğan getirdi.

Florent Malouda - Trabzonspor

Görsel kaynağı: AA

Tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele veren Trabzonspor, J Grubu’ndaki ilk maçında Güney Kıbrıs ekibi Apollon Limassol’a konuk oldu.
Tempolu bir şekilde başlayıp öyle de seyreden maçın ilk tehlikesi 15’te oldu. Orta sahadan uzun atılan topta Abraham defansın arkasına sarktı, ceza sahası çizgisine pasladığı topa gelişine Gullon sert vurdu top üstten auta çıktı. Bu pozisyondan 3 dakika sonra ise ev sahibi ekip öne geçti. Kazanılan penaltıyı Gaston Sangoy gole çevirdi.
Bu golden yalnızca 2 dakika sonra ise oyuna denge geldi. Trabzonspor’a geldiğinden bu yana en etkili oyununu sahaya yansıtan Florent Malouda, 20. dakikada Olcan Adın’ın ortasında şık bir kafayla durumu 1-1’e getirdi. 32’de bir kez daha Fırtına’nın kalesine gelen Apollon, net bir pozisyonu harcadı ve taraflar soyunma odasına 1-1’lik skorla gitti.
İkinci yarıda mücadele orta sahaya sıkışmış bir durumdaydı. Son 15 dakikada Trabzonspor, rakip sahada daha fazla gözükürken, Apollon defansı dikkatliydi ama 86'da boşluğu verdiler. Adrian'ın ara pasında genç Yusuf Erdoğan, şık bir vuruşla Trabzonspor'u öne geçirdi. Kalan anlardan gol sesi çıkmadı ve Fırtına 3 puanı hanesine yazdırdı.
Trabzonspor gruptaki ikinci maçını 3 Ekim'de Lazio'ya karşı Avni Aker'de oynayacak. Apollon ise Legia ile karşılaşacak.
Grubun diğer maçında ise Lazio evinde Legia'yı 1-0 ile geçti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam