Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Trabzonspor'dan buraya kadar!

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 27/02/2014 - 23:49 GMT+2

UEFA Avrupa Ligi ikinci tur rövanş maçında sahasında Juventus'u konuk eden Trabzonspor sahadan 2-0'lık yenilgiyle ayrıldı ve UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

trabzonspor juventus

Görsel kaynağı: Eurosport

UEFA Avrupa Ligi ikinci tur rövanş maçında sahasında Juventus'u konuk eden Trabzonspor sahadan 2-0'lık yenilgiyle ayrıldı ve UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.
2-0'ın rövanşında sahaya bir mucizeyi gerçekleştirmek için çıkan bordo mavili takımın tur rüyasına son veren isimler 18. dakikada Arturo Vidal ve 33. dakikada attıkları gollerle Dani Osvaldo oldu.
11. dakikada Giovinco'nun ara pasında sağ çaprazda Peluso'nun şutunda, kaleye giden top son anda araya giren Mustafa'ya çarparak uzaklaştı. 12. dakikada Vidal'in pasında, ceza alanı dışındaki Pogba'nın sert şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak yumruklarıyla topu uzaklaştırdı. 14. dakikada ceza alanı dışından Bonucci'nin sert şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak'ın çeldiği topu Peluso filelere gönderdi ancak bu futbolcunun ofsaytta olması nedeniyle pozisyon gol olarak değer kazanmadı. 18. dakikada Peluso'nun pasında, ceza alanı içindeki Giovinco'nun yerden şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak'dan dönen topu Vidal filelerle buluşturdu: 0-1
33. dakikada Marchisio'nun uzun pasında, cezalanı içinde topla buluşan Giovinco'nun ortasında, altı pas içinde Osvaldo kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kaleci Onur Recep Kıvrak'ın solundan filelere gönderdi: 0-2
İlk yarı bu skorla tamamlanırken, ikinci 45 dakikada da istediği oyunu sahaya yansıtamayan Trabzonspor, karşılaşmayı 2-0 kaybederek Avrupa'ya veda etti.
Malouda ilk 11'deydi
UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında İtalya'nın Juventus takımını konuk eden Trabzonspor'da, teknik sorumlu Hami Mandıralı sakatlığı düzelen Malouda'yı ilk 11'de oynatırken, forvette tercihini Janko'dan yana kullandı. Bordo-mavili takımın ligin 19. haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynadığı karşılaşmada sakatlanan Fransız oyuncusu Florent Malouda, iyileşmesinin ardından yeniden takımdaki yerini aldı. Lig ve Avrupa'da olmak üzere son 4 resmi maçta forma giyemeyen oyuncunun takıma dönmesiyle genç futbolcu Yusuf Erdoğan, kadroda kendine yer bulamadı.
Juventus'da iki değişiklik
Juventus'da teknik direktör Antonio Cante, ilk maça göre iki oyuncu değişikliğine gitti. Conte, ilk maçta oynattığı Pirlo ve Tevez'i yedek kulübesinde oturturken Giovinco ve Vidal'e 11'de görev verdi.
Taraftarlar ilgi gösterdi
Trabzonspor taraftarları karşılaşmaya yağmura rağmen büyük ilgi gösterdi. 24 bin kişilik Hüseyin Avni Aker Stadı'nı dolduran taraftarlar, ilk maçta alınan 2-0'lık yenilgiye rağmen takımlarına desteklerini sürdürdü. Az sayıda Juventus taraftarları da kendilerine ayrılan tribünde takımlarını destekledi.
Mandıralı'nın ilk deneyimi
Trabzonspor'da teknik direktör Mustafa Akçay'dan sonra takımın başına getirilen Hami Mandıralı, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yeni görevinde UEFA Avrupa Ligi'nde ilk karşılaşmasına çıktı. Bordo-mavili takım forması altında attığı 23 golle Avrupa kupalarında Trabzonspor'un en fazla gol kaydeden oyuncusu olan Mandıralı'ya, maç öncesi taraftarlar oldukça ilgi göstererek destek verdiler.
146 gün sonra İtalyan takımını konuk etti
Trabzonspor, 146 gün sonra İtalyan takımını konuk etti. 3 Ekim'de grup maçlarında sahasında İtalya'nın Lazio takımını ağırlayan bordo-mavililer, bu kupada bu sezon ikinci kez bir İtalyan takımı ile karşı karşıya geldi. Karadeniz ekibi, sahasında yaptığı karşılaşmada Lazio ile 3-3 berabere kalmış, maçta Yusuf, Adrian ve Henrique ile goller bulmuştu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam