Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Beşiktaş '19.03'te hiç kaybetmedi

Eurosport Türkiye

Güncellendi 19/03/2015 - 09:54 GMT+2

Beşiktaş, doğum günü olarak kabul ettiği ‘19.03’te, yani bugün Belçika ekibi Brugge karşısında, 70 bin taraftarıyla tur arayacak.

Beşiktaş takımının Kayseri Erciyesspor karşısında gol sevinci

Görsel kaynağı: Eurosport

Bel­çi­ka tem­sil­ci­si Club Brug­ge ile dep­las­man­da yap­tı­ğı ilk ma­çı 2-1 kay­be­den Si­yah-Be­yaz­lı­lar, şim­di sa­ha­sın­da­ki maç­ta ta­raf­ta­rı­nın önün­de çey­rek fi­na­le çık­mak için mü­ca­de­le ede­cek.
Si­yah-Be­yaz­lı­lar için bu­gü­nün adı­nı Av­ru­pa­’da çey­rek fi­na­le yaz­dır­ma­nın öte­sin­de da­ha fark­lı bir an­la­mı da söz ko­nu­su. 1903 yı­lın­da ku­ru­lan Si­yah-Be­yaz­lı­lar, 19.03 ta­ri­hi­ni ya­ni bu­gü­nü do­ğum gü­nü ola­rak ka­bul edi­yor. Beşiktaş, bu tarihte Avrupa kupalarında ise ilk kez mücadele edecek.
Kartal tekerrür peşinde
19.03 (19 Mart) ta­ri­hi­ne bak­tı­ğı­mız­da il­ginç bir tab­lo kar­şı­mı­za çı­kı­yor. Si­yah-Be­yaz­lı­la­r’­ın, ku­ru­lu­şun­dan bu ya­na, fut­bol sa­ha­la­rın­da boy gös­ter­me­ye baş­la­dı­ğın­dan be­ri bu ta­rih­te sa­ha­sın­da yap­tı­ğı maç­lar­da ra­kip­le­ri­ne ge­çit ver­me­di­ği­ni gö­rü­yo­ruz. İlk kez 1938-39 se­zo­nun­da o dö­nem­de­ki mil­li kü­me mü­ca­de­le­sin­de eze­li ra­ki­bi Ga­la­ta­sa­ra­y’­la 19.03’te evin­de kar­şı­la­şan Si­yah-Be­yaz­lı­lar ma­çı 3-0 ka­zan­dı. Bu­gü­ne ka­dar bu ta­rih­te iç sa­ha­da ya­pı­lan top­lam 5 kar­şı­laş­ma­da da ra­kip­le­re üs­tün­lük ku­rul­du. Kar­tal, yi­ne 19.03’te yi­ne evin­de­ki maç­ta ta­ri­hi te­ker­rür et­tir­me­nin pe­şin­de.
Nasıl turlar?
Beşiktaş, maçı 1-0 kazanırsa turlayacak. Kartal’ın 2-1’lik galibiyetinde uzatmaya gidecek. Gol yediği taktirde 2-1 dışındaki her türlü tek farklı Beşiktaş galibiyetinde (3-2, 4-3 gibi) tur Brugge’un olacak. Siyah-Beyazlılar, gol yerse iki farklı kazanmak zorunda. Beraberlikler de konuk ekibe yarıyor.
Bugün
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam