Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Barcelona Chelsea

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 25/04/2012 - 00:18 GMT+3

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Barcelona, Camp Nou'da Chelsea ile 2-2 berabere kaldı. Maçı Chelsea 10 kişi tamamlarken, Barcelona’da Messi penaltı kaçırdı.

chelsea barcelona

Görsel kaynağı: AFP

Stamford Bridge’deki ilk maçı 1-0 kazanan Chelsea, finale yükselme adına karşılaşmaya defansif bir kurguyla başladı.
Henüz 3. dakikada Messi, Alexis Sanchez’in pasında pozisyona girerken top yan ağlarda kaldı. Oyun Chelsea’nin yarı alanında oynanırken, defanstaki Gary Cahill’in sakatlanmasıyla zorunlu bir değişiklik yapan Roberto Di Matteo, ilk problemi henüz ilk on dakika bitmeden yaşadı.
15. dakikada Valdes ile çarpışması sonucu oyunu tamamlayamayan Pique yerini Dani Alves’e bırakırken, rakip sahada büyük baskı kuran Katalan ekibi ilk golü 35’te buldu. Sağdan kullanılan kornerde Chelsea, topu kontrol edip ceza sahasından çıkartmaya çalışırken gelen ortaya dokunan Busquets topu ağlarla buluşturdu ve Barcelona’yı 1-0 öne geçirdi.
Golden hemen sonra, 37. dakikada Alexis Sanchez’e diziyle müdahalede bulunan John Terry, hakem Cüneyt Çakır tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı.
Chelsea 10 kişi kaldıktan sonra ataklarını sıklaştıran Guardiola’nın ekibi, Iniesta’nın golüyle farkı ikiye çıkarttı. 43. dakikada Messi’nin ara pasında Cech’i mağlup eden İspanyol oyuncu, skoru 2-0 yaparak Chelsea’yi o dakika itibariyle finalin dışına itti.
Ancak ilk yarı bitmeden Lampard’ın pasında topla buluşan Ramires, topu Valdes’in üzerinden aşırtarak farkı yeniden bire indirdi ve 10 kişi kalan takımını finale çıkma yolunda umutlandırdı.
Oldukça bol aksiyonlu ilk yarı 2-1 Barcelona’nın üstünlüğüyle tamamlandı.
Karşılaşmanın ikinci yarısı penaltıyla başladı. 49’da Drogba’nın Fabregas’a müdahalesi sonucunda penaltı noktasını işaret eden Cüneyt Çakır, Camp Nou’yu havaya soktu.
Ancak penaltı noktasına giden Lionel Messi, topu direğe nişanlarken Chelsea yeniden derin bir nefes aldı. Penaltıdan sonra adeta duvar gibi savunma yapan ve tamamen geriye çekilen Londra ekibi karşısında üst üste pozisyonlar bulan ve 82. dakikada Messi’nin direğiyle gole yaklaşan Barcelona, bir türlü avantajı sağlayacak golü atamazken Chelsea hayli ilginç bir pozisyonla durumu eşitledi.
Barcelona’nın ablukaya aldığı 10 dakikalık dilimin sonucunda orta sahada topu önünde bulan Fernando Torres, Valdes'i geçerek skoru 2-2 yaptı ve Camp Nou'da umutların tükenmesine neden oldu.
Chelsea bu sonuçla finale yükseldi.
barcelona, chlesea, infografik,
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam