Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Real Madrid-Bayern

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 26/04/2012 - 00:54 GMT+3

Şampiyonlar Ligi yarı final mücadelesinde Real Madrid'i penaltılarla eleyen Bayern Münih kendi evinde oynanacak finale çıktı. Barcelona'dan sonra bir diğer İspanyol temsilcisi Real Madrid de kupadan elendi.

bayern real madrid

Görsel kaynağı: AFP

Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçında 2-1 yenildiği Bayern Münih’i ağırlayan Real Madrid maça hızlı başladı. Hafta sonu El Clasico’da zafere ulaşarak moral depolayan Mourinho’nun öğrencileri 5. dakikada geliştirdikleri atakla penaltı kazandı. 11 metreden topun gerisine gelen Ronaldo ise topu ağlarla buluşturdu.
Golden sonra da ev sahibi durmadan rakip kaleye yüklenmeye devam etti. 14. dakikada ise Portekizli skor tabelasını ansızın 2-0’a getirdi. Orta sahadan topla çıkmak isteyen Schweinsteiger'den Khedira kaptı. Boşta kalan topu alan Mesut, ceza sahasına hareketlenen Ronaldo'ya doğru ara pasını gönderdi. CR 7 ise ceza sahasında bomboş pozisyonda sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Tur için yeterli skoru bulduğu için olsa gerek vites düşüren Real için işler ters gitmeye başladı. 26’da Gomez’in düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı beyaz noktadan Robben ağlarla buluşturdu.
34’te Gomez, Kroos’un pasında Casillas ile karşı karşıya kaldı ama kötü vurdu. Geride kalan dakikalarda da başka gol olmayınca soyunma odasına 2-1 ile gidildi.
İkinci 45 dakikaya ise iki takım da temkinli başladı. Gol yememeyi iki takım da öncelik haline getirirken cılız ataklarla da birbirlerini yoklamaya devam ettiler. 62’de Robben’in şutu savunmadan sekerken, 78’de ise Benzema’nın pasında Bayern müdafası tehlikeyi savuşturdu. 86'da Robben'in pasında Gomez, topu ayağına dolaştırınca pozisyon başlamadan bitti. Son bölümde de başka gol olmayınca maç uzatmaya gitti.

Uzatmalarda da değişen bir şey olmadı. Yorulan iki ekip, rakip kalede bulduğu ataklarda bir türlü son vuruşu yapamayınca maç penaltılara gitti. Real Madrid'de Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos ve Kaka penaltı kaçırdı. Alman ekip, 5'te 3 yapınca finalin yolunu tuttu.

Şampiyonlar Ligi Finali, 20 Mayıs'ta Allianz Arena'da Bayern Münih ile Chelsea arasında oynanacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam