"Yılın Afrikalı Futbolcusu" ödülüne 3 aday

CAF, 2017'nin en iyi Afrikalı futbolcusu ödülü için Gabonlu Aubameyang, Mısırlı Salah ve Senegalli Mane'yi aday gösterdi.

Eurosport

Görsel kaynağı: Eurosport

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF), 2017'nin en iyi Afrikalı futbolcusu ödülü için üç adayı belirledi.
CAF'tan yapılan açıklamada, "Yılın Afrikalı Futbolcusu" ödülü için Borussia Dortmund'dan Gabonlu Pierre-Emerick Aubameyang, Liverpool'dan Mısırlı Mohamed Salah ve yine Liverpool'dan Senegalli Sadio Mane'nin aday gösterildiği bildirildi.
İlk kez 1992'de verilen ödülü bugüne kadar 16 farklı futbolcu kazandı. Bu ödülü en fazla kazanan isimler dörder kezle, futbol hayatını Antalyaspor'da sürdüren Kamerunlu golcü Samuel Eto'o ve Manchester City'nin Fildişi Sahilli orta saha oyuncusu Yaya Toure oldu. Ödülü geçen yıl Leicester City'den Cezayirli Riyad Mahrez kazanmıştı.
Yılın futbolcusu ödül töreni, 4 Ocak 2018'de Gana'nın başkenti Akra'da yapılacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam