PGA Tour'da yeni sezonun ilk şampiyonu Max Homa

Eurosport on Google

2021-2022 PGA Tour sezonun ilk turnuvası olan Fortinet Championship’te Max Homa, 19 vuruşluk avantajla şampiyonu oldu.

PGA Tour Fortinet Championship Day 4 : Homa Birdie 2

Görsel kaynağı: Eurosport

Patrick Cantlay’nin FedEx Cup’ta elde ettiği şampiyonlukla tamamlanan sezonun ardından PGA Tour’da 2021-22 sezonu geçtiğimiz hafta sonu oynanan Fortinet Championship’le başladı. Sezonun ilk turnuvasına kötü başlayan ancak üçüncü günkü yükselişiyle son gün şampiyonluk mücadelesi veren Max Homa, kariyerinin üçüncü turnuva zaferini elde etti.
Turnuvanın ilk gününü dördüncü sırada tamamlayan ancak sonraki gün, 20 sıra kaybederek 24. sıraya gerileyen Max Homa, üçüncü turda toplam parın yedi vuruş altına inerek üçüncülüğe yükseldi.
Son günde ise ikinci ve üçüncü günün lideri Maverick McNeally ile şampiyonluk mücadelesi veren Homa, ikinci dokuzda gösterdiği performansla kupaya uzandı. Max Homa turnuvanın final turundaki ilk dokuzda hata yapmazken, ikinci dokuzun ilk çukurunda parın bir üstüne çıkarak bogey yaptı. Toplamda altı çukurda parın bir altına inmeyi başaran Amerikalı golfçü, 12. çukurda eagle yaptı. Max Homa bu yılın şubat ayında Genesis Invatational’ı kazanmıştı.
picture

Max Homa

Görsel kaynağı: Getty Images

Turnuvaya oldukça iyi başlayan ve son güne girildiğinde şampiyonluk adaylarından biri olan Maverick McNealy, 17. çukurda yaptığı hatayla şampiyonluğu rakibine kaptırdı. Son günde ilk dokuzu hatasız ve üç birdie ile geçen Amerikalı golfçü, ikinci dokuzun ilk altı çukurunu parla tamamladı.
Son üç çukura gelindiğinde ise 16. çukuru birdie ile geçen McNealy, 17. çukurda parın iki vuruş üstüne çıkarak double bogey yaptı. Son çukurda eagle yapmasına rağmen Max Homa’nın arkasında kalan Maverick McNealy, turnuvayı ikinci olarak tamamladı.
Fortinet Championship’te mücadele eden 26 çaylak oyuncudan biri olan ve aralarında en yüksek dereceyi elde eden Mito Pereira ise üçüncü oldu. Çaylaklar sıralamasında ilk sırada yer alan Pereira, ikinci gün sonunda ikinci sıraya ortak olmuş, takip eden günde üçüncülüğe gerilemişti. Final turunda ise Şilili golfçü, toplamda dört kez birdie yaparken turu hatasız tamamladı.
Dünya bir numarası ve geçtiğimiz yılın FedEx Cup ikincisi Jon Rahm ise ikinci gün sonunda cut sınırına takıldı. İlk günü toplam para eşit vuruşta tamamlayan İspanyol golfçü, ikinci gün toplam parın bir vuruş altına inmesine rağmen üç vuruşluk cut sınırını geçemedi. Geçtiğimiz yılın şampiyonu Stewart Cink ise turnuvaya katılmadı.
Hazırlayan: Batuhan Özokan
Uygulamada 2M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam