Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Björndalen Gallivare'de

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 16/11/2010 - 16:35 GMT+2

Altı Olimpiyat altınlı biatlet Ole Einar Björndalen, FIS Kayaklı Koşu Dünya Kupası’nın ilk ayağı olan Gallivare’de yarışacak. İsveç’teki yarış bu hafta sonu koşulacak.

Norway's Ole Einar Bjoerndalen celebrates as he crosses the finish line to win the men's 4 x 7.5 km relay biathlon final at the Vancouver 2010 Winter Olympics in Whistler

Görsel kaynağı: Reuters

Hafta sonu Beitostölen’deki 15 km serbest stil kayaklı koşuda dokuzuncu olan 36 yaşındaki Norveçli sporcu, Pazar günkü iyi performansından sonra göze girdi. Norveç Kayak Federsayonu Sportif Direktörü Age Skinstad, “Cuma günkü performansı optimum değildi. Fakat biatlondaki kayaklı koşu performansı bu kararı almamızı sağladı” şeklinde konuştu ve, “O yarıştan sonra ona bir şans vermeye karar verdik. Bizim için yaş değil, performans önemlidir” ifadelerini kullandı. Skinstad, İsveç’te koşulacak yarış için 16 sporcu seçti.
Björndalen, ilk Olimpiyat altınını 1998 Nagano Oyunları’nda 10 kilometre sprint dalında kazanmıştı. Salt Lake 2002’de tam dört dalda altını boynuna asmayı başaran Norveçli, bu yıl Vancouver’da 4x7.5 km bayrak yarışında son altınını kazandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam