Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Sabahattin ve Kelime pistten şikayetçi

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 11/02/2014 - 15:15 GMT+2

Soçi'de kayaklı koşu erkekler serbest sprintte elemeleri geçemeyen Türk sporcu Sabahattin Oğlago, beklentisinin altında bir derece elde ettiğini ifade etti.

Kelime Çetinkaya

Görsel kaynağı: AA

Dağ bölgesindeki Laura Kayaklı Koşu Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışın ardından mücadeleyi değerlendiren Oğlago, 4:02.03'lük dereceyle 75. sırada tamamladığı mücadelede, 4 dakikalık sürenin altında bir dereceyi hedeflediğini ancak, pistteki sorunun bunu başaramamasında etkili olduğunu kaydetti.
Tecrübeli kayakçı, kar normal olsaydı, 1.8 kilometrelik mücadelede daha iyi bir derece almasının kaçınılmaz olduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şanssızlığımızı ifade etmek istiyorum. FIS puanımıza göre en son çıkış yapmak zorunda kalıyoruz. Havanın yumuşaklığıyla beraberinde gelen karın yumuşaklığı, arkadan gelen sporcular için çok zorlaşıyor. Kar çok batıyor artık, yumuşuyor. Bileklerimize kadar kara batıyoruz. Birinciliği almak isteyen çok sayıda sporcu başaramadı gerilere düştü. Bu tip hava şartlarında her türlü sonuç olabilir. Yine de iyiydik. İstediğim gibi olmadı ama, pistin zorluğuna göre iyiydik."
Çetinkaya: İnişlerde kar çok yumuşaktı ve batıyordu
Kadınlar serbest sprint mücadelesini 67. ve son sırada tamamlayarak elenen Kelime Çetinkaya da pistin zorluğundan yakındı.
Soçi 2014'te mücadele verdiği ilk yarışta skiatlonda sonuncu olan milli kayakçı, kış oyunlarında katılacağı son yarış olan 10 kilometre klasiğin kendi branşına en yakın mücadele olduğunu belirterek, "Bu yıl ilk kez skiatlon yarışına burada girdim. 10 kilometre klasik yarışım var. O biraz daha bana uygun bir yarıştı. Kara serptikleri bir şey var. Biz genelde doğal karda yarıştığımız için farklı geliyor. İnişlerde kar çok yumuşaktı ve batıyordu. Düşenler de oldu. Rakiplerim hep ortadan gittikleri için genelde takılıyorlardı ben biraz daha dışarıdan aldım" ifadelerini kullandı.
Bu arada yarışın ardından Brezilyalı bir gazeteci, Çetinkaya ile aynı yarışta mücadele eden Brezilyalı sporcu Jaqueline Mourao ile arkadaşlığı konusunda röportaj yaptı. Çetinkaya, Mourao ile iyi arkadaş olduklarını ifade ederek, "Aynı yarışlarda yer alıyoruz. Onu uzun zamandır tanıyorum. Kendisiyle çok samimiyiz. Bazen o beni, bazen ben onu geçiyorum" ifadelerini kullandı.
Gündoğan ve Şahin sporcuları yalnız bırakmadı
Kelime Çetinkaya ve Sabahattin Oğlago'yu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ile Soçi'deki Türk kafilesinde idareci olarak bulunan Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de yalnız bırakmadı.
Yarışları takip eden Gündoğan ve Şahin, mücadelelerin sonunda sporcularla bir araya geldi.
Hava şartları pistleri etkiliyor
Kış oyunlarının başlangıcından bugüne kadar havanın sürekli ısınması dağ bölgesindeki yarışma pistlerini de etkiliyor.
Spor merkezlerindeki yarışma alanlarında yapay kar kullanılırken, sporcuların çoğu da bundan şikayetçi oluyor.
Dağ bölgesine gelen güzergahta, yarışma alanlarının dışında karın büyük bölümünün eridiği görülüyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam